• galiba gelmiş geçmiş en kötü müziklerin aday olduğu eurovision yarışması.
  • galiba gelmiş geçmiş en iyi müziklerin aday olduğu eurovision yarışması.
  • ermenistanın şarkısını beğendim. favorim diyebilirim
  • ilk yarı finali bugün yapılacak, tüm favorilerinin erkek olmasıyla şaşırtan yarışma.
    bu vesileyle kısa kısa bahsedelim sırayla sahneye çıkacaklardan. bir rehber olsun. şuradan kısa özetini de izleyebilirsiniz.

    1- güney kıprıs- tamta- replay: geçen sene 2. olan fuego'nun etkisini tekrarlamaya çalışan şarkılardan biri. ama beni tekrar olması değil, sıkıcı olması geriyor. seksi sahne kostümüyle tahta vücut seven erkekleri heyecanlandırabilir.

    2- karadağ - d mol - heaven: 6 kişi birleşip bunu çıkarabilmelerine şaşırıyorum.

    3- finlandiya - darude- look away: eurovision sahnesinde ilgi çekmeye çalışması gerekirken look away diyen biri çekilmiyor. zaten her şeyiyle çok standart.

    4- polonya - tulia - pali sie: dikkat çekmek demişken, tülya aplalar baya beceriyor. etnik bir tat olarak iyi. böyle şeyler gerekli ama batı'daki leh işçiler dışında kim oy verir bilemem

    5- slovenya - zala & gasper - sebi: bu şarkıyı izlerken kızın ot içmiş ergen tavrı sıkıyor, hatta bu yaşa bu derdi tasayı yakıştıramıyorsunuz, ama arka arkaya dinleyince gideri var baya.

    6- çekya - lake makawi - friend of a friend: itiraf etmeliyim kendimi "fireend ofefirend ofe firend" derken buluyorum, bence eğlenceli.

    7- macaristan - joci papai - az en apam: bu gururlu çingene abimizi 2017'den tanıyor olabilirsiniz. orada da çok sevmiştim, hatta rap kısmı olmasa çok daha başarılı olurdu. bu şarkısı da güzel mi güzel, ama yeterince dikkat çekmeyecektir, çünkü önünde dans eden bir pembe'nin kızı, ferat'ın yavuklusu sultan yok bu sefer.

    8- belarus - zena - like it: seçildiğinden beri sevmeye ve hatırlamaya çalışıyorum.

    9- sırbistan - nevena - kruna: bence uzun zamandır sırpların yarışmaya kattığı en eli yüzü düzgün şarkı olabilir. sıradan bir ballad ama iyi söyleniyor.

    10- belçika- eliot - wake up: belçika bir ara 20 yaşından büyük insan göndermeye başlayacak mı acaba? junior versiyonu da var halbuki bu yarışmanın...

    11- gürcistan- oto nemsadze- keep on going: malum milletin laf etmeye doyamadığı doğu karadeniz'den olunca gürcülerin en etnik şarkısında bile kendimden bir şey bulabiliyorum. komşu kontenjanından oy verebilirim ilker ayrık'ın kayıp ikizine.

    12- avusturalya - kate miller heidke - zero gravity: avusturalya ilk defa bu kadar buram buram eurovision kokan bir şarkı gönderdi, ben de çok seviyorum, zi-i-i-iii-iiii ro gre-e-e-e-e-viiiti diye geziyorum.

    13- izlanda- hatari - hatrid mun sigra: ilk seçildiğinde çok sevdiğim, sonra hakkındaki heyecanımı yitirdiğim, sado mazo kafalı şarkı. çocuklar için uyku vakti.....

    14- estonya - victor crone - storm: bana finlandiya'yla aynı şarkı gibi geliyor.

    15- portekiz - conan osiris - telemovies: bu da ayrı kafa. kostümleri ve aksesuarları yerel şovlarında daha iyiydi, gözüm onları arıyor. şarkı da kuzey afrika, arap vs esintili geldi bana.

    16- yunanistan - katerina duske - better love: bu kadar hiçbir şey anlatmayan şarkı olamaz. kıprısla 12leşirler artık yarıfinalde.

    17-san marino - serhat - say na na na: riziko serhat, bize de sırrını söyle biz de san marino'nun milli şarkıcısı olalım. inşallah finale çıkarsın, çünkü ben seni tutuyorum.

    kimin çıkacağını tahmin etmeyi sevmiyorum, tahmin isteyene link burada:
    genelde finale renk katmaları için istediklerim var, 1.nin bu gruptan çıkacağını zannetmiyorum zaten.

    onlar da işte:
    kıprıs - slovenya - çekya - macaristan - sırbistan- gürcistan - avusturalya - izlanda- portekiz - san marino.
  • hayatıma renk ve heyecan katan tek şey. sonunda bugün kavuşuyoruz.

    top10’imi salmıştım buraya daha evvel (bkz: #88292056) provaları izledikçe kafam çorba oluyor listeye başka ülkeler eklemek isterken kimseyi de elemek istemiyorum. en fazla şunu yapabilirim, macaristan ve rusyayı aynı sıraya koymak. 10. macaristan/rusya gibi.

    açılışta netta’nın şovu çok iyi. yani bence israil’den beklenenin üstünde bir performans. adamlar utanmayıp düğün salonu tutmuşlar olsun o kadar ahahaahdjaj

    bu arada eschalley yarışmayla ilgili son dakika haberleri ve canlı yayınlarıyla bu yıl da muhteşem işler çıkartıyor. yemişim wiwibloggs’u o derece.
  • hollanda'nın açık ara kazanacağı yarışmadır.

    şarkısını öyle çok beğenmedim, katılan yarışmacıların yarısını falan dinledim, daha fazla beğendiğim şarkılar var. ama bahis sitelerinde favori hep hollanda gösterilmiş. illaki vardır bir bildikleri.

    link
  • 2006 yilindan beri her sene eurovision'u izliyorum, birkac senedir de her sarkiyi yarisma baslamadan 1-2 hafta once de dinliyorum. bu senenin sarkilarinin geneli uzun zamandir yarismaya katilan en ortalama sarki grubuna girecek sarkilar gercekten, bir cok yazar da bunu zaten belirtmis.

    one cikan cok fazla sarki yok bu sene, kimin kazanacagi da cok belli gibi. ılk 5 sirali olarak soyle olacak diye tahmin ediyorum:
    1. hollanda
    2. ısvec
    3. fransa
    4. ıtalya
    5. rusya

    bu ilk 5'e azerbaycan, avustralya ve ısvicre de girebilir, ama hollanda'nin bu sene alacagi garanti gibi. kendi favorilerim arasinda da hollanda ve ıtalya en one cikanlar. bu sene cok akilda kalici ya da asiri cekismeli olmayacak, keske ulkemiz de tekrardan katilmaya baslasa, cidden ozledim.
  • hollanda'nın favori olduğu şarkı yarışması. ancak italya, isviçre, kıbrıs ve izlanda'nın hollanda'yı zorlayabileceğini düşünüyorum. malta da çok güzel ama başa güreşebilme konusunda endişelerim var. benim gönlüm izlanda'dan yana. ancak sahne performanslarını gördükten sonra fikrim değişebilir.

    bu arada 1.yarı final bugün yapılacak. 2. yarı final bu yarı finale göre çok daha güçlü şarkılardan oluşuyor. ancak 1.yarı finalin daha çekişmeli olacağı kesin.

    bugünkü 1.yarı finalde ülkeler sahneye şu sırayla çıkacak:
    1) kıbrıs
    2) karadağ
    3) finlandiya
    4) polonya
    5) slovenya
    6) çekya
    7) macaristan
    8) belarus
    9) sırbistan
    10) belçika
    11) gürcistan
    12) avustralya
    13) izlanda
    14) estonya
    15) portekiz
    16) yunanistan
    17) san marino

    san marino'yu türk şarkıcı serhat hacıpaşalıoğlu'nun temsil edeceği yarı finalde kıbrıs, sırbistan, avustralya, izlanda, portekiz ve yunanistan'ın finale yükselme şansının diğer şarkılara göre daha fazla olduğunu düşünüyorum.
    kalan 4 şarkı ise karadağ ve gürcistan hariç her şarkı olabilir.
  • azerbaycan'ın kazanması durumunda seneye katılma umudumuzun artacağı dünyanın en çok izlenilen şarkı yarışması. azerbaycan'ın kazandığı 2011 yılına göre şarkıları çok daha güzel. o yılki juri oylarında çeşitli şaibeler olduğunu belirtmekte fayda var.
  • türkiyede yıllardır tv yayını bulunmayan yarışma. eurovision resmi youtube hesabından canlı yayınlanacaktır. https://www.youtube.com/user/eurovision
hesabın var mı? giriş yap