• 8 haziran 2020 tarihinde trendyol.com'dan aldığım ürün 17 haziran 2020 tarihinde, ürün bana teslim edilmediği halde sistemde teslim edildi olarak işaretlendi. durumla ilgili kargo şubesine gidip görüştüm. 48 saat içinde geri dönüş yapacaklarını söylediler ancak geri dönüş yapılmadı. ikinci kez şubeye gittiğimde ürünün kargo şubesinde bekletildiğini, sehven teslim edildi olarak işaretlendiğini, takip eden günde ürünün teslim edileceğini söylediler. kargo çalışanı o anda çalışan tek kişi olduğunu ve deponun çok karışık olduğunu, bu nedenle kargoyu o an teslim edemeyeceğini söyledi. zor durumda bırakmamak için kargo şubesinden ayrıldım.
    ürün söylenen günde de teslim edilmedi.

    24 haziran 2020 sabahında ürün teslim edilmek üzere geldi, kargo kutusu parçalanmış ve içindeki 2 kutu tamamen dökülmüştü. boş bir şekilde teslim edilmeye çalışıldı. kuryeye ürünü bu şekilde teslim almayacağımı söyledim ve ürünü geri gönderdim. daha sonra kargo şubesine giderek ürünü teslim almadığıma dair belge verilmesini ya da sistemden teslim edildi işaretinin değiştirilmesini istedim. eğer yapılmazsa iadesinde sorun olacağını söyledim. mng kargo konya selçuklu yazır şubesi'nin en yetkilisi olduğunu söyleyen kişi, her ikisini de yapamayacağını söyledi.
    sert bir üslupla karşılaştım ve şahıs "dışarı çıkın" diye bağırdığı için şubede görüntü kaydetmeye başladım.
    şubedeki en yetkili kişi olduğunu söyleyen şahıs, diğer çalışanlara polis çağırın demeye başladı. ben de tamam çağırın polis dedim. elimdeki görüntüde de mevcut.
    hatta videoyu sonlandırdıktan sonra polisi bizzat aradım. polis ekibi geldikten sonra, şahıs görüntü silinmediği takdirde benden şikayetçi olacağını söyledi.
    ben de kendisine videoyu silmeyeceğimi, şikayetçi olmak isterse polis ekibiyle birlikte karakola gidebileceğimizi belirttim. defalarca tekrarlamama rağmen yerinden bile kalkmadı.
    ürünü teslim almadığıma dair belge vermemekte ısrarcı oldukları için polis ekibinden tutanak tutmasını istedim. bu işlem için karakola gitmem gerektiğini söylediler ve kargo şubesinden ayrıldım.

    mng kargo genel merkezine olayla ilgili mail attım ve geri dönüş yapılmasını istedim. geri dönüş yapılmadı. ayrıca genel merkezin iletişim numarasını aradığımda da sistemlerinin bozuk olduğunu ve herhangi bir işlem yapamayacaklarını söylediler.
    3. kez aradığımda yine sistem bozuk dendi, yetkili birinin bana ulaşmasını aksi takdirde yasal işlem başlatacağımı söyledim. 2 dakika geçmeden arandım. arayan kişi de bir üst yetkiliye olayı aktaracağını söyledi ama sonrasında dönüş yapılmadı.

    aynı günün akşamı sorun yaşadığım şubenin yetkilisi olduğunu söyleyen şahıs aradı, durumla ilgili trendyol'a mail attığını ve para iadesinin gerçekleşeceğini söyledi.

    29 haziran 2020 itirabariyle halen para iadesinin gerçekleşmediğini görünce trendyol'u aradım ve durumla ilgili herhangi bir mail atılmadığı söylendi.

    video kaydını yasal olarak sorun yaşamamak için şu an paylaşmıyorum.
    kargo paketinin görüntüsü aşağıda, bana bu şekilde teslim etmek istediler kutuyu ben açmadım zaten parçalanmıştı.
    görsel 1
    görsel 2
    görsel 3

    alternatif:
    görsel
    görsel
    görsel
  • kargo geri gittiğinde zaten otomatik iade oluyor diye biliyorum. boş yere karakolluk olunmuş.

    edit: kargoda hala "teslim edildi" olarak görünüyormuş. düzeltmemişler. o zaman sağlam rezalet.
  • çözümü mng de bulamazsınız. trendyol çözer çözse çözse. geçmiş olsun.
  • yalnız alışveriş yaptığınız firma da rezalet.

    çamaşır makinesi ürünü almışsın.adam düz kartona hiçbir korunağı olmadan koymuş bantlamış. bu kargo firmalarının fırlatarak kargo teslim aldıklarını bilmeleri gerekir.

    ortalık karışık.rezalet gibi rezalet.

    merak ettiğim şu = eğer o kargoyu böyle teslim alırsa , bütün masraf bu kargo firmasına mı kitleniyor? yoksa şu kavgayı ettiklerine değmez.
  • çok benzer mng kargo rezaletini ben de yaşadım. sistemlerinin çalıştığı bir vakit yok zaten bunların. artık çok temkinliyim mng ile çalışan satıcılardan koşarak kaçıyorum. isterse yarı fiyata satsın gelen görüntü üstteki gibi olma ihtimali yüksek olduğu için ucuz olmasının anlamı yok.
  • aa benim kargo vardi mng'de.
    sag ol kardeş iyi oldu hatirlattigin.

    edit:
    oh, baktım, yoldaymiş hala.
    neyse ki modasi gececek bir sey degil.
  • (bkz: chargeback)

    kaç ayrı başlıkta bu bakınızı verdim.

    uğraşmayın, gerek yok.

    ürünü mutlaka kredi kartınızla ( sanal tavsiye ederim ) satın alın.

    herhangi bir aksilikte bankadan chargeback talep edin. ispat yükümlülüğü satıcıda, imza arasın dursunlar, size ne. 1 haftada paranız geri gelecek.
  • asıl rezaletin, sıvı dolu ambalajların o şekilde (gerçekten herhangi bir koruyucu kullanmadan, doğrudan karton koliye konmuşsa) olmasının, asıl rezalet olduğu durum.

    eğer bunu trendyol yapmışsa, gerçekten çok ayıp etmiş.

    eğer bunu trendyol üzerinden satış yapan bir mağaza yapmışsa o daha da büyük bir ayıp etmiş.

    biz, yoğun kıvamdaki sıvıları bile bin kere sarıp sarmalayıp ambalajlar ve gittiği yere kadar sağ salim gidip gitmediğini kontrol ederken, bu şekilde ürün gönderen firmalar gerçekten çok yanlış yapıyorlar.

    umarım kısa zamanda çözüme kavuşur.
  • 9/10 rezalet. 1 puan da darpçı mng çalışanlarıyla muhatap olunmasından kırdım.
  • hala kargo olarak kendilerini kullanmak da bir rezalet değil mi..
hesabın var mı? giriş yap