• türkiye 1. futbol ligi, son yıllardaki adıyla süper lig'de meydana gelen mucizevi olay. şöyle ki, ülkemizde profesyonel lige 1959 yılında geçilmiş, ardından 1959-1960 sezonuyla devam etmiş ve bu sezonu saymazsak toplamda 58 sezon oynanmıştır. bu 58 sezondaki toplam şampiyonluk sayıları ise şöyledir:

    galatasaray: 20
    fenerbahçe: 19
    beşiktaş: 14
    trabzonspor: 6
    bursaspor: 1
    toplam: 60

    yukarıda linkini verdiğim türkiye futbol federasyonu'nun resmi internet sitesinde de toplam sezon sayılarını şampiyonluk sayılarıyla karşılaştırabilirsiniz.

    peki 58 sezon oynanan ligde 60 şampiyonluk nasıl yaşanmıştı? yine aynı linkten tek tek şampiyonluk sayılarına baktığınızda, galatasaray, fenerbahçe, trabzonspor ve bursaspor'da bir sıkıntı görünmezken, beşiktaş'ın sağlaması yapıldığında karşımızda 14 şampiyonluk yerine 12 şampiyonluk çıkmaktadır.

    bu 2 şampiyonluk nasıl ortaya çıkmıştı? federasyonun sitesinde neden yer almamaktaydı? linkteki sayfanın alt sıralarına iliştirilen not, neye istinaden yazılmıştı? 12 şampiyonluğu bulunan beşiktaş, nasıl 3. yıldızı takmaya bu kadar yaklaşmıştı? söz konusu tahkim kurulu geçmiş sezonlardan kafasına göre şampiyonluklar ekleyebiliyor muydu?

    cevapsız sorular ve 58 sezonu oynanmış, 60 şampiyonlu bir lig karşımızdaydı...
  • aşırı efendilik ve şeref sayesindedir. renkliler anlamaz!

    hımmf marshall tinerin kafası süper ya.
  • o sikeciye iki sampiyonluk hediye eden, oteki sikeciye sike yaptigi halde ceza vermeyen federasyonun futbolun geldigi kiyamet noktasinda sorumlulugunu hatirlatmis rezalet.
  • ortaya sonradan çıkan 2 şampiyonluğun kararını hangi güçlerin aldığı, neyin karşılığında aldığı gibi detaylar da sorgulanmalıdır. ulan en kötü, profesyonel ilglerin başlangıç tarihini 1957'ye çektik. bundan sonra öyle anılacaktır deyin de bir anlamı olsun. büyük kepazelik.
  • konunun saçmasapanlığı şu söz konusu linkte yer alan haberde net bir şekilde ifade edilmektedir:
    http://arsiv.ntv.com.tr/news/142837.asp

    şu haberi okuduktan sonra hâlâ neden veya nasıl sorularına cevap bulabilen varsa, bunun rezalet değil normal olduğunu, 58 sezonluk ligde 60 şampiyonluk olabileceğini savunan varsa buyursun çıksın ortaya.
  • bu sezon da beşiktaş'ın bir başka beşiktaşlı, kulübün eski başkanlarından yıldırım demirören'in başında olduğu türkiye futbol federasyonu tarafından kollanması ve ittirilmesiyle devam eden rezaletler silsilesinin başlangıcıdır.
  • bunca yıldır bu kadar gündem olmayıp beşiktaş şampiyonluğa ve üçüncü yıldıza adım adım yaklaşırken ekşi sözlük yazarlarının birden aklına gelmiş olaydır.ağlamayın artık yeter.
  • beşiktaşlılar'ın mesaj kutuma yolladıkları küfürlere rağmen, sebebini ve mantığını bir türlü açıklayamadıkları büyük skandal.
  • general darko başlığı
hesabın var mı? giriş yap