• soyguncu kurumsallarım yeni bir rezaleti resmen. başka bir şey değil. resmen keriz yerine konuluyoruz ya!

    --- spoiler ---

    bugün öğle saatlerinde kardeşimin türk telekom hattına yükleme yapmak için yetkili bir bayiye gittim. 25 tl karsılıgında paket olarak 1gb+ 500dk+ 500 sms gibi bir paket satın alabileceğimi söylediler. ben de memnuniyetle kabul ettim.

    işlem sonrası eve gelip bir saat kadar bekledim ve hala yüklemenin gerçekleşmediğini farkettim. yine de kesin bir bilgi alamıyordum. online hizmetlerini denedim, bakiye sorgulamayı denedim yok! nihayetinde belki iletişim vergisi için bir kaç lira kesilmiş olabileceğinden paketi yapamamış varsayımıyla en yakın bim şubesine gittim.

    tabi ki amacım en ucuzundan tl yüklemekti. orada da 20tl'lik bir yükleme yaptım. tak diye gelen bir mesajla karşılaştım. toplam 3 ay için gelen ayrı ayrı 3 mesajın içeriği şöyle 'değerli müşterimiz, x ayına ait adınıza devlete kesilen 1.8tl bakiyenizden tahsil edilmiştir.' bu demek ki ikinci yaptıgım yüklemeden 6-7 tl kadar bir ücret kesilmiş. tamam onda bir problem yok. ama hala tarifenin yüklenip yüklenmediğini hiç bir suretle, hiç bir yerde göremiyor oluşum beni bir hayli sinirlendirdi.

    bakiyeyi sorguladım ve 14tl kaldıgını gördüm. sonra mobil veriyi açıp tekrar kapatırsam bilgi mesajı gelir diye düşündüm. açıp kapatmam 3 saniye kadar sürdü ve baaam!! tam 13 tl birden internet kullanımı adına kesildi! hiç bir sayfaya giriş yapmadım. hiç bir yükleme yapmadım. ama 13 tl'yi anında kesti. hem de bu gibi harcamaların ücreti 2kr/100kb iken!

    hem yükleme yaptıgım tarife, hem de satın aldıgım tl'ler yok durumda. 45 tl çok bir para değil. ama resmen keriz yerine konulmak, hem de boyle büyük bir şirket tarafından, insanı muazzam sinirlendiriyor. yarın ilk işim bu gerizekalı, soygunculardan hattı kurtarmak olacak.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap