• 2004'ü necip fazıl kısakürek yılı ilan etmek dışında halka verilen bedava konserlerde parti yetkililerinin arz ı endam ederek şarkıcılara destek çıkması.

    ayrıca troy filmi ile ilgili sorulara kasımpaşalı yaklaşımı sergileyerek, aslını yan, üstünü yaşatmak.
  • akp nin kültür sanat konusunda ne düşündüğü hakkında yorum yapmak için pek fazla bilgiye gerek yoktur..sadece istanbula odaklanmak kafi gelecektir galiba..

    rte istanbul belediye başkanıyken "bu bale de neymiş kardeşim, eger bunun fon yönetimi bende olsa bir dakka durmaz alıverirdim ellerinden" gibi bir yaklasımda bulunmustur..hatırlayan hatırlar..bu islamcı hemen her belediyenin ana dusturudur..haklı da olabilir.. ama bu balenin gereksizliğine veya kultur sanat etkinliklerinin dogru yapılamıyor olmasına bir tepki degildir..bu idelojik bir çekişmenin kapışma sahalarından sadece biridir..işte bu sahada son zamanlarda yapılan çatısmalarda sunlar olmustur..

    kadir topbas bogazın girişine dev boyutlarda bir semazen heykeli dikacegini söylemiştir..basında yer almıs lakin sonra sesi solugu kesilmiştir..ikinci olarak haydarpaşa garının yanındaki boşluga fatih sultan mehmet heykeli dikilecegine dair bir açıklama yapılmıs hatta bunun için heykeltıraslar yarışmaya davet edilmişlerdir..bu iki ornekten de anlaşılacagı üzre, islamcı ideloji üstün oldugu her kapısma sahasını kullanmaya çalışmaktadır..tabi bu iki örneğe bienal için yer toplu bir bulunamaması/ tedarik edilmemesi ve bienal in yaklasık 12 farklı yerde sergilenecegi gercegi de akıllardadır..

    işin ironik yanı istanbul belediyesi 2010 yılı için avrupanın kültür başkenti olması için bir kampanya başlatmıstır, ya da başlatılan kampanyaya destek vermiştir..umarım o zamana kadar fatih sultan mehmet heykeli ile semazen heykeli biter de rte sarayburnunda avrupa başbakanları ile dev heykellere nazır çay kadehi tokuşturabilir, gözü arkada kalmaz..
  • amelieyi porno saymak da bu politikaya dahildir
    http://www.milliyet.com/…003/12/30/guncel/agun.html
  • turizm ve kultur bakanlığını birleştirerek kültür ve sanatı nasıl sadece bir turzim metası olarak gördükelrini açıkça ifade eden politika.
  • pasifleştirme, sindirme ve etkisiz hale getirmeye dayalı bir politikadır.
  • kanimca duzeltilmesi gereken bir nokta var; hukumetlerin ve devletlerin kultur veya sanat politikalari olmamali.

    kultur ve sanat dedigimiz sey toplumlarin kendi dinamikleriyle kendiliginden olusan olgulardir. yoksa bir hukumetin destegi veya kostegi ile var edilemez, yok da edilemez.

    hukumetlerin eliyle olusturulan kultur ve sanat, ne kadar iyi niyetle yapilirsa yapilsin yapayliga ve toplumdan uzak kalmaya mahkumdur.
  • (bkz: sansür)
  • "sanat milletimizin hassasiyetlerine ters düşmemelidir"
    eskiden olsa "milli manevi değerlerimize ters düşmemelidir" denirdi. demokrat oldular böyle oldu.
  • toplum ahlakını tehdit eden ! her türlü etkinliğe "hayır", milli duygulara seslenen ve içerisinde bonus olarak dini göndermeler yapan herşeye "evet" demeyi amaç edinen politika.

    örneğin çıplak, cinsel organları görünen bir adam heykeli toplum için çok tehlikelidir, adamın çıplak poposunu gören mahalle esnafı neler düşünür ve kimbilir neler düşünmez !! açıkcası böyle bir sanat eserine tükürülür veya abartıp kafasına büyük abdest bile yapılır.. peki nedir alternatif ! kütahya porselen devasa bir çaydanlık; elbette daha hoştur, insan ruhunu okşar, hem çaydanlık insanda çay içme hissiyatı uyandırır ve bir şekilde yaptığı çağrışım kıçı başı görünen bir heykelden daha çok yararlıdır.

    peki ankaranın simgesi sayılan hitit heykeline bir göz atalım; bu devasa heykel çok yıllar ankaranın ortasında
    gelen geçeni selamlamaktadır. eski ankara amblemi olarak da uzun yıllar kullanılmıştır hatta çorum belediyesi
    "verin bizim olsun, mutlu olalım" demektedir. ancak sanatsal degeri yoktur -bazı local alkolik beyinlere göre-,
    vakti zamanında gavur milletleri yapmış bırakmışlardır, üç tane geyik ankarayı asla temsil edemez.
    peki nedir alternatifi; atakule, cami, bayrak kombinasyon uydurmasyon bir sanat eseri ! peki anlamı nedir
    "din artı devlet kardeştir bunu bozan kalleştir.." anlayışı ile oluşturulmuş harika bir eser.

    burada hazreti melih gökçeğin "tek düzen" hilafet yönetiminde yaptıklarından iki örnek var, benzer akp uygulamalarıda genellikle tehdit unsurunu ortadan kaldırıp yerine alternatifini koymaktan ibarettir ve nedense toplumun ahlakını kendi yoz beyinleri ile düzeltmeye çalışmaktadırlar.
  • yak, i$let, seyret.
hesabın var mı? giriş yap