• evet sonunda 2023'ü beklemeden dünyanın en über süper ülkesi olabileceğiz, reisimiz ve akepe'miz sayesinde. bugüne kadar cehape zihniyetnin engellediği bu özelleştirme sonunda gerçekleşiyor. ufak bir balrog ayrıntısı olmasına rağmen bu özelleştirme gücümüze güç katacaktır. bor'dan sonra gümüş renkli mithril madeniyle çalışan arabalarımız 8 şeritli yollarda, taramalı bonba takılı yerli ve milli uçaklarımız göklerde olacak bundan sonra.
  • kulislerde rivendell'a avm yapılacağı da konuşuluyor. yüreğiniz varsa isengard'a da böyle bir girişimde bulunursunuz.

    ayrıca mithril işleyecek teknolojimiz henüz gelişmediğinden yine ham madde satıp işlenmiş olarak alacağımızı öngörmek zor değil.
  • arap-uzakdoğulu işletmecilerden ziyade avrupalı işletmecilere euro karşılığı satılması uzun vadede daha verimli olacaktır. tabi ki hiç satılmasa daha iyi olurdu ama satılacaksa da euro tercihimizdir.

    zamanla isengard gibi bir sanayi devi olacağımızı hayal edersek eldeki en ufak kaynağın gözden çıkarılması bile gözümde ziyandır. ülkemizde ise en fazla entgeleneği ile çobanlık şeklinde tarım ve hayvancılık tabanlı kalkınma geleneği süreceği için madenler çok sorun olmayacaktır.
  • (bkz: komik mi amk?)
  • “önce orthanc ın boğaz görüntüsüne verdiği zararı gidersin, ardından bunu konuşalım” dediğim başlıkımsı
hesabın var mı? giriş yap