• ilk sezonda sevdiğim ve ikinci sezonda pek bulamadığım o cyberpunk havasını çok güzel vermis bir fragmanı var.

    ayrıca ghost in the shell senaristi bana oldukça güven veriyor. umarım ortaya güzel bir şey çıkar.
  • animasyon filmi güzel olmuş, konusunu ve dövüş sahnelerini de beğendim. ancak hangi zaman diliminde olduğu belli değil, bilmek güzel olurdu, çünkü dizinin öncesini mi anlatıyor yoksa sonrası mı anlaşılmıyor.
    yine de güzel, devamı gelecek zaten.
  • tottori şınji korutimas!!!

    evet, anime izlerken böyle japonca olduğunu umduğum naralar atarım. özellikle de, ekşınlı ve yakuzalı olanlarda.

    --- spoiler ---

    - başlangıcı ghost in the shell'in başlangıcına çok benziyor. aynı şirkete ya da kişiye ait yapımlar mı hiç bir fikrim yok, ancak şikayetçi de değilim.

    - karakterlerin sesleri ve fizikleri ve rolleriyle cuk oturmuş.

    - tek eksik bulduğum yanı, hız. animelerde hız çok önemlidir. koşan kişinin yanında ışık hızına ulaşmış uzay mekiği çizgileri belirir ya da atılan yumruk takip edilemez ve ancak yiyenin yüzünü c harfine çevirmesinden anlaşılır. bu yüzden bazı sahneleri başarılı bulmadım. 2d animelerde bu gibi sekansları yaratmak daha kolay olduğundan olabilir.
    --- spoiler ---

    ha, sıradaki filmi izlemeyecek miyim? ne alaka!!! bunun için serçe parmağımı bile veririm!
  • güzel yapım, keyifle izledim, sadece ana karakterin (takeshi kovacs miydi?) altered carbonun diğer yapımlarıyla aynı olmasına gerek yokmuş, biz yine keyifle izlerdik, daha özgür bir yapım olurdu gibi geliyor.
  • altered carbon evreninin quellcrist falconer'ın ölümünden bir yıl sonrasında geçen anime-film. gayet ortalama üstü bir senaryosu var ve cyberpunk öğelerini çok iyi oturtmuşlar.

    --- spoiler ---
    hideki tanaseda'nın isteğiyle gezegene aktarılan takashi kovacs vazifesini yerine getirir ve filmin sonunda serinin devamının geleceğinin sinyalleri verilir.
    --- spoiler ---
  • netflix yapımı anime.

    altered carbon’un kitaplarını okumamış sadece dizi üzerinden giden birisi olarak izlediğim başarılı bir anime olarak zihnimde yerini aldı.

    senaryo çok başarılı, çizimler güzel, olay örgüsünü güzel işliyorlar ve hiç sıkılmadan gayet güzel saatler geçiriyorsunuz. tabii konu hakkında biraz bilginiz olursa daha net anlayabilirsiniz. mesela konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan kardeşime kovasc’ın kim olduğunu, bu sistemin nasıl işlediğini kısa özet halinde anlatmam gerekti. belki de izlemeden önce bu seri hakkında kısa okumalar yapmanız size fayda sağlayacaktır.
  • kendileri, bazı bağlantılı sahnelerde devamlılık sorunları olsa da ** insan gözünü aksiyona doyuran, renk paleti yerinde, diyalogları dozunda * , ters köşesi zamanında bir animedir. insanın canını ghost in the shell çektirir.
  • altered carbon'ın 2. sezonunun yapamadığını yapmıştır. başarılı bir yapım olmuş.

    bir tür prequel denilebilir. film 1. sezonun flashbacklerinden 1 yıl sonraki zaman periyodunda geçiyor. spoiler değil.

    belli başlı dizinin bilindiği sahneler değiştirilerek kullanılmış. biraz diğer sezonlara gönderme olduğunu düşünüyorum ama daha iyi olabilir miydi? evet.

    senaryo 2. sezondaki birkaç şeyi açıklıyor, 1. sezondaki keşke daha fazla arkaplanını öğrenseydim dediğim bir karakterin arkaplanını oluşturuyor.

    fakat her şeyden önce 2. sezonun başaramadığı o cyberpunk havayı vermeyi başarmış. 1. sezonun bu kadar sevilmesinin sebeplerinden biri çok iyi bir cyberpunk havasının olmasıydı. görsellik gerçekten ön plandaydı ve kendinizi gelecekte hissediyordunuz. 2. sezonda bu his tümüyle ortadan kalkınca dizinin cyberpunk havası da kalmamıştı.

    karakterler kaliteli, diyalogları ve etkileşimleri de güzel. tak 2. sezondaki gibi gevrek gevrek gülmüyor, 1. sezondaki ciddi formunda, ama 2. sezon kadar ciddi değil, göze batmıyor.

    diğer karakterlerden bahsetmeyeceğim, çünkü spoiler kategorisine giriyor.

    eğer gözüm cyberpunka doysun anime severim diyorsanız şiddetle tavsiyemdir izlemeniz.
  • altered carbon sevenler için çerezlik bir seyirlik...
hesabın var mı? giriş yap