• istanbul’da ters yönde gitmeye çalışan ambulansa yol vermeyen kadın sürücü. ambulansta hasta var mı bilmiyorum ama bana göre sürücü haklıdır. istanbul gibi bir şehirde ters yönde daha çok vakit kaybettirmekte birlikte diğer sürücüleri de trafikte tehlikeye atmaktadır.

    link

    zorunlu edit: bazı yazar arkadaşlar videonun neresinde halkın can ve mal güvenliğini riske atmış diye soruyorlar. çok muhterem sevgili yazar arkadaşlar, ters yönde gitmek zaten başlı başına risk demektir. tuhaf tuhaf mesajlar atıyorsunuz. ama içeriğinde bilgi yok. daha dün haberlerde trafikte tartıştığı motorcuyu 7 yerinden bıçaklayan adamı konuştuk. künde atan adamı sopayla kovalayanı çekip silahla vuranı konuştuk. burası türkiye ve istanbul trafiği. herşey çok normal gibi dünyadan bihaber konuşmayalım lütfen. trafik başlı başlına risk. yolunuzda düzgün giderken evinize sağ salim bile gideceğinizin garantisi yok iken, ters yönde giderek hiç bir risk olmadığını savunmayın.

    --- spoiler ---

    geçiş üstünlüğü hakkının kullanım esasları madde 8 – (1) geçiş üstünlüğü aşağıdaki esaslara uygun olarak kullanılır: a) bu araçlar görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir. zorunluluk olmadığı hallerde geçiş üstünlüğünü kullanmak yasaktır. b) geçiş üstünlüğü, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini bir arada vermek şartı ile kullanılır. sesli ve ışıklı uyarı işaretleri, zorunlu hallerde en az 150 metreden duyulabilecek ve görülebilecek şekilde kullanılır. c) bu araçların birbirleri ile karşılaşmalarında; geçiş üstünlüğü ile kavşaklarda ilk geçiş hakkı, kanunun 71 inci maddesi ve bu yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen öncelik sırası esas alınarak kullanılır. (2) geçiş üstünlüğüne sahip oldukları ayırım işaretiyle belirlenmemiş ancak zorunlu hallerde yaralı veya acil hasta taşıyan araçların sürücüleri geçiş üstünlüğü hakkını; kendilerine taşıt yolu üzerinde yer açılmasını sağlamak için aracın ses ve ışık cihazlarını kullanarak, gerektiğinde el ve kol işareti yaparak, karayolunu kullananları uyarmak suretiyle kullanır.
    --- spoiler ---
  • gayet de güzel ihlal eder. o ambulansın içinde o teyzenin bir yakını olsaydı görürdük o zaman ters yönü. şu ambulansa, itfaiyeyeye yol verin arkadaşlar. zor bir şey değil.
  • bu durumda kadın haksız ama mesela kırmızı ışıkta oldukça hızlı bir şekilde yola fırlayan ambulans şöförleri var. böyle bir geçiş hakkı olamaz. bu şekilde hem taşıdığı hastanın, hem kendisi ve yanındakilerin, hem de o sırada yeşil ışıkta geçmekte olanların canını tehlikeye atıyorlar. geçiş üstünlüğünü daha kontrollü kullanmalılar. daha da açmak gerekirse, sonuçta trafikte yetersiz sürüşe sahip, sözde ehliyetli insanlar ve kaza riski olası. kendisine yeşil ışık yanıyor diye 70-80 km hızla dalanlar var.

    altta kalan bir arkadaş, geçiş üstünlüğünden hareketle, hızlıca girer diye bir cevap vermiş. konu geçiş üstünlüğü değil, kontrollü geçiş üstünlüğü. bilmem anlayabilir misin acaba?
  • ambulansı zırt pırt arayıp boşa meşgul edenlerin ülkesinde kendini riske atıp da hastaya hızla ulaşmaya çalışıp ters yola giren ambulans şoförünü ben de kınıyorum. bir gün sizin de acil vakanız olduğunda mumla arayacaksınız o insanları.
  • ambulans ters yöne de girer, kırmızıda da geçer, hız da yapar. icabında kaldırıma bile çıkar. önce trafik kurallarını öğrenin.
    yukarıdaki bir yazar arkadaş demiş ki kavşağa hızlı giremez. öyle bir girer ki dilini ısırırsın.

    o ambulansın arkasında bir gün sen de yatabilirsin...
  • siren çalıyorsa her türlü ihlali yapar, yapmalıdır.
    saniyelerle yarışılıyor, bir can için.
    ışıkta fırlaması, ters yöne girmesi v.s.durumlar için siren var zaten. iki km geriden duyuluyor onun sesi.
    duyup ona göre pozisyon alacaksınız.
    bu kadar.
  • ambulans, itfaiye gibi yaşamla direk bağlantılı araçlar için ihlaller başka yaşamları tehlikeye atmamak koşuluyla ihlal edilebilir.
  • --- spoiler ---

    istanbul'da bir kişi, hasta taşıyan ambulansa yol vermedi: "ambulans olduğunuz için her ihlali yapamazsınız, burası ters yön."
    --- spoiler ---

    önce bir okuyun linkte ne yazıyor? saçmalamadan önce okuyun. geçiş üstünlüğü en yüksek araçtır ambulanslar ve itfaiye araçları. saçma salak kadın haklıdır diyeceğinize önce bir düşünün. doluda olsa boşta olsa ambulans üstünlüğü var.

    sığır kaynıyor ülke. "kadın yüzde yüz haklıdır mıy mıy mıy"
  • londrada ambulansın yaya yolundan gittiğini görmüşlüğüm var. ambulans bu, hasta neredeyse oraya kendi en uygun gördüğü yoldan gider. şuraya gidemez diye bir şey yok.
  • ben de sireni açık değilken, gece vakti kırmızı ışıkta beklerken, 80-90 ile seyrederken bütün ışıklarını açıp etrafındakileri kör eden polis ambulans ve itfaiye şoförlerine tilt oluyorum. lüzumsuzsa söndür kardeşim. bir yere yetişmiyorsan eşşek gibi kapatacaksın.
    aah ah çok düşük zekâ seviyesi çok,
hesabın var mı? giriş yap