• hiç debelenme acile git. iğne serum vs al ve iyi ol. 20 gün sonra yapacağına şimdi yap.
  • öncelikle ateşin vücudun savunma sistemlerinden biri olduğunu, aşırısı zarar olsa da doğal bir tepki olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. bu yüzden ateş düşürmek için fantastik yöntemlere ihtiyaç duymuyoruz.

    ateş düşürmenin amacı burun akıntısını ya da öksürüğü kesmekten daha ulvi değil.

    en başta söylediğim gibi, ateşi düşürmeye çalışırken de fantastik yöntemlere kaçmıyoruz. sirke, kolonya gibi maddelerle temas etmenin ateşi düşürmeyi bırak yükselttiği kanıtlanmıştır. ateşli insana kesinlikle yapılmaması gereken bir şey varsa o da sirkeyle, kolonyayla ovmaktır.

    yapılması gerekenlere gelirsek:

    1) ateşi olan insanın bulunduğu ortam oda sıcaklığında olmalıdır. ekstradan ısıtmaya ya da soğutmaya gerek yok. buzdolabına sokalım da çabuk soğusun gibi bir mantıkla ateşi düşüremezsiniz. vücut soğuğa karşı bir önlem olarak ateşi daha da yükseltecektir.

    2) ateşli insan kesinlikle kalın giyinmemeli, üzeri battaniye gibi şeylerle örtülmemelidir. ateşin yarattığı damar genişlemesi nedeniyle el ve ayakları üşüyecektir, hatta soğuk olacaktır, bu doğaldır. bu durumu "elleri ayakları buz gibi ama bedeni yanıyor" diyerek şikayet eden bir sürü anneyle acil servislerde karşılaşabilirsiniz. ince, içine hava alan ferah kıyafetler tercih edilmeli. hatta bence en ideali atlet külot.

    3) duş meselesine gelirsek. burada gözetilmesi gereken en büyük hassasiyet, suyun soğuk olmaması. su soğuk olursa 1. maddedeki gibi bir refleksle vücut ateşi yükseltecektir. su ılık olmalı. ve ateşli insan duşa giriyorsa en az 20 dakika suda kalmalıdır. aksi takdirde yine faydasından çok zararını görürsünüz.

    4) ateşli insan çıplak yatırılır; eklem yerlerine, alnına, boynuna ılık suyla ıslatılmış bezler konur. bezler ısındıkça tekrar ıslatılıp konularak bu bir döngüye sokulur. özellikle çocuklarda en faydalı yöntem.

    5) ve tabii ki ateş düşürücüler. bu konuda dikkat edilmesi gereken şey, özelliklerde çocuklarda ateş düşürücü olarak aspirin kullanılmamalıdır. bunun haricinde herkesin evinde tonla ağrı kesici/ateş düşürücü özellikli ilaç var, bunlar kullanılabilir. çok inatçı olmayan ateşlerde hiçbirinin birbirine çok da baskın bir fazlası yok. bana sorarsanız en zararsız ve ateşe en güzel cevap vereni parol, minoset,parasetamol.

    ateş düşürmenin tüm dünyada kabul edilmiş basit algoritması budur. yanlış bilinen ya da yanlış uygulanan yöntemler yüzünden ateş daha da yükseltilmektedir, başka da bir olayı yoktur. eğer başka kronik bir hastalığınız yoksa, basit bir ateşlenme geçiriyorsanız bu adımlar iş görecektir.
  • sirkeli suyuda deneyebilirsiniz eklem yerlerine
  • entrylere bakınca biz bir şeyi yanlış yapıyoruz ama hayırlısı dediğim teknikler.
    herkes üst baş çıkarma, serinletme teknikleri vermiş.
    30 yıldır her ateşlendiğimde ailemden öğrendiğim teknik ile aynı gün ayağa kalkarım. o da (bkz: terlemek)
    önce bir tavuk suyu vs çorba içilir sıcak sıcak, ardından bir nane limon, c vitamini vs basılır, tak kat kat battaniye altına girilir uyunmaya çalışılır. takribi 3-4 saat sonra uykudan kalkınca terden 1 kilo vermiş hissederseniz.
    ardından bir ılık duş, bir ağrı kesici, hadi geçmiş olsun, yeni hayatınızdan merhaba.

    bugün yine bu tekniği deniyorum.
  • sirkeli su değildir. bu yöntem ilk başta işe yarar görünür çünkü damarları ani olarak daraltır fakat sonra refleks olarak daha yüksek derecelerde ateşe sebep olabilir.

    bu nedenle buz, sirke, kolonyadan kaçınmak sadece ılık su ile ıslatılmış bezle uygulama yapmak gerekir. yine aynı sebepten soğuk su ile değil ılık su ile duş alınmalı. uygulanacak yanlis yöntemler özellikle çocuklar için çok tehlikeli olabilir.
  • parolu çakın geçin.

    grip olsam bile ateşler içinde yanan bir canlıyım.

    sirkeli su çok etki etmiyor bende, parol+soğuk duş (birinin yardımıyla) çözümdür.

    duş başlığını birine verin bassın suyu geçsin.
  • bazı durumlarda, özellikle çocuklarda yüksek ateş esnasında eller ve ayaklar buz gibi soğuk olabilir. bu vücudun savunma mrkanizmasıdır. sıcaklığı hayati organlara göndererek, bir şeylerin ters gittiğini beyne anlatmaya çalışır.
    ateşi hızlı düşürmek de büyük risktir. kademeli olarak düşürmek gerekir. yüksek enfeksiyon varsa nöbet yapması muhtemeldir. bu durumda kan tahlili ve ilaç kullanımı gerekir.
  • tek başınızayken bu başınıza geldiyse, parol marol da fayda etmediyse ve bir yerden sonra "eaah sikerler" eşiği de geçildiyse, bir adet tshirt lavaboda bir güzel ıslatılır, fazla su sıkıldıktan sonra ıslak tshirt giyilir. yarım saat içinde rahata erilir.
  • 66 yaşında olan babamın 38,5 derece olan ateşi için ihtiyacım olan teknikler.3 saat önce dolorin cold içmişti bir etkisi olmamış.en erken 4 saatte bir ateş düşürücü alın dediklerinden dolayı parol içmesi için 1 saat daha beklememiz gerekiyor. olmazsa bize acil yolları gözüküyor.
  • alın bölgesine, eklemlere, koltuk altına ateş düşene dek soğuk nemli bez koymak. bez ısındıkça ıslatmak... tekrar tekrar. 3 kişinin yükselmeye başlayan ateşini böyle düşürdüm. baktınız düşmüyor ya da 40, 41 derece ise acil hastaneye. şakası yok.

    aşırı soğuk su ve sirke iyi değil diye biliyorum.
hesabın var mı? giriş yap