• istanbul aksaray'da ikamet eden göz hastanesi. muayene dışında her bir atraksiyonel tedavilerinden, ameliyatlarından uzak durun dostlarım düşmanlarım.. bakın düşmanlarım dedim, o derece sakınıyorum anlayın siz.
  • istanbul aksaray da bulunan bir goz hastanesi. uzun bir macerasi bulunmaktadir. kimseyi yonlendirmek istemem bu sebepten dolayi yasamis bir olayi spoiler ibareleri arasinda paylasacagim.

    --- spoiler ---

    hersey askerdeyken basladi. kirli carsaflar, yastik kiliflari ve sonucunda gozumde geceleri meydana gelen cizildigini hissettigim bir his. bunyede bir tembellik oldugu icin pek onemsemedim askerden geldikten sonra, akabinde bu cizilme hisleri artti ve gozume bir batma hasil olmaya basladi, banyo yaparken de su degdiginde surekli bir aglama hissi aciyla birlikte, gene usengeclik vesaire eczaneden goz yasartici damla aldim etki gostermedi ve nihayetinde basliktaki hastaneye gittim. ismini zikretmeyecegim bir bayan doktor 5. kattaki muayenesinde muayene etti, bir tane goz ici krem ve damla verdi ve gozumu kapatti, agri gecmisti veya ben oyle zannediyordum. alt goz kapagimda mercimek buyuklugunde bir topcuk vardi. 1 hafta sonra cikarttigimda agri kalmamisti lakin o topcuk duruyordu. haftada bir kez o cizilme hissi geliyordu en sonunda dayanamadim ve gene ucretini verip muayeneye gittim bu sefer 4. kattaki bir bey muayene etti ve bir damla verdi. o damlayi 1 hafta kullandiktan sonra gittim muayene icin bu sefer. once doktor olmadigina kalibimi basacagim bir bayan ufak bir odada goz tansiyonu olcup goz muayenesini yapti. akabinde doktora gittim lens icin muayene kagidini yazdi gittim muayene ucretinin 2 katindan fazla bir para verdim ve lens olcumunun yapildigi bir kata ciktim gerekli ciktilarla 4. katimizdaki doktorumuza gittim, gozluk sahibi olan bu doktorumuz iceri girdigim anda "sana ameliyat yapalim" dedi. kendilerine gozluk taktiklarini ve benden bunu istememesi gerektigini soyledim. neyse gozluk cami icin koltuga oturdum ve gozluk cami kontrolu yapmadan bilgisayar ciktilarindan aldigi veriyle gozluk numaralarini ve lens olcusunu yazip gonderdi. gozlukleri yaptirdim ve taktigimda bir tuhaflik vardi bulanik goruyordum. neyse dedim lensler de duzelir lensler 6-7 haftada elime ulasti. onlari taktigimda da sonuc degismemisti sag gozum sisli ve bulanik goruyordu ve hala oyle goruyor. simdi baska bir hastaneye gidecegim muayene icin, 6 aylik lensler elimde patlayacak sanirim. iste boyle bir hastanedir basliktaki hastane.
    ekleme yapayim, su geceleri batma hissi olmasa da geceleri bir huzursuzluk, ve sabahlari goz yasarmasi ile uyaniyorum. hala goz altimda bir topcuk duruyor.
    --- spoiler ---
  • göz hastanesi değil sanki bir pazar/panayır yeridir.bankodaki ve doktor odasındaki çalışan kızlar herşeyden bi haberdirler.doktorlarının meslekî bilgisini sorgulamak gerekir.sallamasyon teşhislerle belledikleri iki damlayı/merhemi yazar yollarlar.aksaray'da olması ve muayene ücretlerinin düşüklüğü nedeniyle hasta profili dünya göz,acıbadem göz,istanbul cerrahi vs.. gibi hastanelerden epey farklıdır.örneğin herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hasta için avrupa göz 45tl alırken; dünya göz 165tl fiyat çeker! ama sevinemezsiniz makûl fiyatlı avrupa göz'e gittiğinize.herkes ordadır çünkü,dakikada 5 hasta alırlar muayeneye,siz doktor odasına muayeneye girdiğiniz anda diğer hasta içeri alınır,toplu muayene olsa gerek yöntemleri.pişman ederler,sağlam gözü kör ederler mazallah!gitmeyin derim.
  • dibimde avrasya hastanesi varken buraya niye gittigimi bilmiyorum. ben ettim siz etmeyin diyebilirim. sayet ssk zamanlari kuyruklari ve muameleyi ozlediyseniz pek tabii ki gidebilirsiniz. sizin bileceginiz is.

    sozde bashekim olan sahis kapamis kapiyi. sozde bir toplantisi var. hastalar kapida birikmis (yaklasik 40 kisi). iceri alinan edilen yok. doktorlardan birisi ameliyatta, bir alt kat bundan farksiz.
    derken hastalar artik dayanamaz olunca bir yaygara kopuyor. bashekim odasindan cikan yok ama toplanti bitiyor. telefonda yaptigi saatlik toplantisi bitiyor yani.
    sonra hastalari almaya basliyorlar. isim bagriliyor gidiyorsun. oturuyorsun, cat cat oku oku. toplamda 20 saniye surmuyor. kalk. goz numarasini oradaki sozde hemsire kizlar yazsin sen odadan cikmamisken yeni hasta girsin. bir seyler sor, evet yanitini al.

    cok futiristik bir hastane yeminle. ucuzlugundan falan da degil, cidden ben niye gittim buraya?
  • olaya bak cay demle bir mekan. anlasilan buraya gittin mi bir hastaneye daha gitmen gerek.

    niye?
    ablama goz tansiyonu var tahlil yaptirin demislerdi ama odaya girip cikanlarin hepsine benzer seyleri soylediklerinden guvenemedik. sonra bankoda 125 lira istenilince (sgkli kisiden istenen rakam) ve orada bu sekilde tahlil yaptiracak cok kisi olunca vazgectik. aklimizdan gecen sey asagi yukari soyle bir seydi: "belli bir yasin ustune hep tahlil diye tirtik."
    ustelik daha evvel anlattigim gibi bashekimi de olan sahis guven vermiyordu.

    az evvel baska bir hastanede tekrar kontrolden gecti ablam. sonuc goz tansiyonu yok. degerler olagan. simdi buraya da guvenmeyip 3. bir yere mi gitmek gerek? peh.

    daha da garibi avrupa goz; 2'ye 0.5 demisken bu yeni yer 1.25'e 0.5 demis. 1.25 daha olasi zira hali hazirda 1 gozlukle cok rahat goruyor ama arada batma yapiyor. 2 ne lan?
  • suan icinde oldugum mekan. sozluk okumadan gidersen boyle olur. burasi hastane filan degil. bildigin persembe pazari. suan kendime kufur ediyorum.

    edit: bunlar benden 15 lira aldilar 3 liralik fis verdiler. cinga cikardim. devlet 12 lira aliyor ona fis kesemiyoruz dediler. olur mu oyle sey dedim 40 liralik fis verdiler. muayene kisa surdu. tatmin olmadim deyip tekrar muayene oldum. o zaman baya bi ilgilendiler. koyun sandilar sanirim ilkinde. neyse simdilik tatmin oldum ama bi daha kesinlikle gitmem. ayrica numarator sistemine gecmeliler. isim bagirmak baya komik oluyor. kebapci gibi lan. 1,5 adana kimindi abim...

    he birde kendi gozlukculeri var. oraya yonlendiriyorlar. lan ben sizden memnun kalmadim ki gozlukcunuze gideyim.
  • sağlık sorunum göz kapağımdaki beze

    esenyurt şubesi: merhem, damla verilir bir hafta kullan geçmezse ameliyat

    -- hocam ben 3 ay önce istanbul göz hastanesi n de şalazyon ameliyatı oldum gözümdeki bandaj çıkarıldığında göz kapağımdaki şişlik sağ taraftan ortaya geçmiş olmasına rağmen doktorum ter temiz o şişlik ameliyat sonra sı ödem oluşması kısa sürede oda geçer dedi. aradan 3 ay geçmesine rağmen şişlik halen mevcut.

    bunun ameliyattan bir gün sonra kafam kadar büyüklüğünde tekrarlaması normal mi? yoksa ameliyatın başarısız olma şansı varmı? ona göre tekrar ameliyat olmayı düşüneceğim.

    dedikten sonra;

    op.dr.gökhan aktuna - çık dışarı, bunu bana niye soruyorsun?, git ameliyat olduğun doktora sor, ben geri zekalımıyım? meslektaşımı zan altında mı bıraktıracaksın?

    şu satırları yazmak için harcadığım zamana değmez insanlıktan nasibini almamış kişi için ama ben muayene odasına girdikten sonra belki faydası dokunur diye istanbul göz hastanesinden verdikleri epikriz raporunu odaya getiren anneme çıkışması ve kadıncağız ne olduğunu anlamadan ağlaması çok koyduğu için içimi sözlüğe boşaltıyorum yoksa başka bir sebebi de yoktur hani .
  • gozunde katarakt olmayan insanlara ameliyat yapmaya calisan muessese. dehset bir yer insan sagligini hice sayiyorlar. ıki uc yil once kayinvalidem ucuz diye buraya muayneye gitti. kadina ooo cok kotu durumda katarakt baslangici var hemen ameliyat dediler ve ayni soylemi 25,30 yasindaki genclere bile soyluyorlardi. sonra etrafi inceledigimde ameliyat olup gorme yetisini kaybetmek uzere olan 4-5 kisi gordum. sikayetlerini anlatinca doktorlar hakaretleri siralayip duruyorlardi. dehset bir durumdu gozleri dolar isareti gibi bakan, insanligin zerresi kalmamis doktorlar sizi kor edip uste para talep ediyorlar. sakin onlarin lafiyla hareket etmeyin.
    kayinvalidemi kaptigim gibi kactim oradan daha sonra farkli iki doktora goturduk ne katarakt baslangici var ne belirtisi. allerji olmus kadin iki damla ile tedavi oldu kurtuldu. cok feci bir yer aman diyeyim sakin bulasmayin
  • malkara, hayrabolu çevresinde arabalarla gezip 50 yaş üstü insan toplayan ticarethane.

    tarama bahanesiyle önce köy muhtarına bir miktar para veriyor. sonra camiye bir 100 lira para atıp anons yaptırıyorlar.

    buralarda yaşayan akrabalarınız varsa dikkatli olun.

    yemek yedirme ve ücretsiz ulaşım vaadiyle tuttuklarına katarakt ameliyatı yapıyorlar.

    bugün şikayetçi oldum kendilerinden. ama bir büyüğümün; arkaları sağlam bulaşma uyarısıyla bulaşamadık. uyarmadı demeyin.
  • on yıl sonrasında ülkedeki çoğu hastanenin benzeyeceği hastane. bunu bir sağlık çalışanı olarak ve içim sızlayarak söylüyorum. hadi biz bir şekilde kaliteli sağlık hizmetine yine ulaşırız da, yazık lan bu halka.
hesabın var mı? giriş yap