• 2. dunya savasini konu alan gizli hedef benzeri board game
  • board game olmasinin yanisira pc`lere de ta$inmi$, zone.com gibi buyuk bir online gaming olayinin icinde de yerini almi$tir bu oyun. fanatikleri coktur. almanya olan tarafin gaz alip direkt olarak karelia`ya saldirma taktigi me$hurdur oyundaki.
  • yanlis dukkana girilip "civ3 var mi" diye soruldugunda moron saticinin getirdigi, ardindan da utanmadan dragonlance kitaplari satmaya calistigi oyun.
  • odtu bkft bunyesinde zaman zaman manyaklik derecesinde oynanan, europe versiyonunun bulunmaya cali$ildigi guzide board game.
  • basit bir konseptin tam dozunda zorluk kullanılarak hazırlanmasıyla cok iyi olmus bir masabasi savas oyunu. meraklıları craig bertolucci nin hazırladıgı advanced axis & allies versiyonunun en basarılı olduguna inanırlar.
  • riskden daha zevkli ve karmaşık ancak pek tanınmaması ve buna müteakip dişli oyun partneri eksikliğinden dolayı pek de oynanamayan board game.
  • avalon hill firmasının en eski board gamelerinden biri olan, almanya ve japonyanın; ingiltere sovyetler birliği ve amerika' ya karşı müttefik olduğu, hem stratejik unsurlar hem de detay bakımından riskden birkaç gömlek üstün ama oynanması zor ve zaman alıcı oyun. ayrıca normandiya çıkarmasında geçen axis and allies: d-day, pearl harbor vakasını ele alan axis and allies: pacific ve ikinci dünya savaşı avrupa cephesine özelleşen axis and allies: europe isimlerinde expansionları da çıkmış durumda.
  • belli bir zamandan sonra taktiklerin kısırlaştıgı, kimin ne yapması gerektigi ve yapilmasi gerekeni yap(a)mayanin kesin suretle kaybedecegi belli olan ama yine de risk'ten daha profesyonel alt yapiyla hazirlanmis, zar olasılıklarında kucuk atanin kazandigi tek oyun.
  • alışkanlık yapan, ortalama 4-5 saat süren oyun.

    bu oyundan maksimum keyif almak için, 5 kişilik sabit bir kadro, haftanın belirli bir günü toplanmalı ve sürekli aynı ülkeleri yönetmelidir. böylece bir süre sonra taktik üretme olayının boku çıkacak, beyinler 2x hızla çalışacaktır.

    ayrıca taraflar taktiksel görüşmeleri farklı bir odada dünya haritası üzerinde yaparlarsa ve bu görüşmeler sırasında role play de söz konusu olursa, tadından yenmez bir oyun olur.
  • (bkz: diplomacy)
    1942 baharı alman orduları barborassa harekatının ortasında , japonlar pearl harbor baskının yapmak üzere . fasizmin pençesinden dünyayı kurtarmak gerek . halen japonyanın ilerleyişini durdurma yöntemleri aradığım
    saatlerimi günlerimi yiyen oyun , ilk gördüğüm güne lanet olsun .
hesabın var mı? giriş yap