• ibb orkestraları

    düşündüren etkinlik. ibb orkestraları ayasofya'nın önünde teravih saatinde konser veriyor ve bazı vatandaşlar alkol alıyor.

    edit: bazı yazarlar burada eleştirilenin eğlenmek olduğu gibi yanlış bir fikre kapılmış. burada eleştirilen ramazan eğlencesinin ramazan'ın özü olan teravih namazına saygısızlık içermesi. bu eğlencede alkol alınması da ramazan'ın ruhuna zarar veriyor. dahası sokakta elinde bira ile dolaşmak zaten yasak. yasak olmasının yanı sıra yanlıştır da. bunu yapan kişinin turist olması da bu durumu değiştirmez. ben bir müslüman olarak ramazan'ın eğlencelerle kutlanmasını zaten destekliyorum. yanlış bulduğum ise eğlencenin bağlamından koparılarak ramazan'ın önüne geçmesi. samimiyetle söylüyorum ki ramazan'da alkol alan çok da sevdiğim arkadaşlarım var, hiçbirisine hayır içmeyin bile demedim çünkü son derece farkında olarak kendi kararlarını verebilecek seviyedeler. ama hiçbirisi bunu başkalarını rahatsız edecek şekilde yapmıyor. lütfen söylediklerimi zorlayarak yanlış yorumlamaya çalışmayın.
  • tüm teşriki mesaileri islamla müslümanlarla uğraşmak, sinir uçlarına dokunmak. şu misyona bakar mısınız?
    yazıklar olsun zaten hüzünlü bir ramazan yaşıyoruz neyin sevinci bu!!

    edit: bin tane mesaj atan ruh hastaları için düzeltme.
    olayın eğlence veya alkolle ilgisi yok
    ramazan sevinci erik dalıyla sokaklarda coşmak değildir bir müslüman için,
    hayat tarzına müdahale edilen de biziz bu durumda.

    asıl sorun namaz kılınan caminin önüne şenlik adı altında özünde “nispettt” yapar gibi eğlence tertip edilmesidir.
  • kimseye zararı olmadan kendi halinde eğlenen insanlar görüyorum ben. bir olay, taşkınlık vs yoksa size giren çıkan nedir tam olarak?
  • teravih kılmaya çalışan müslümanlara saygısızlık yapılan etkinlik. oğlum bangır bangır müzik çalarken insanlar namz kılmaya çalışıyor elli metre ileride. bir de kimseye zararları yok demiş. lan ramazan eğlencesi dediğin müslümanın ramazan ibadetine zarar verir mi? kafa mı buluyorsunuz?
  • aktrolleri kudurmuştur. beter olun. her etkinin bir tepkisi vardır.
  • ülkede uzun zamandır görülmeyen agresif seküler davranışı zannedip bir sevinçle/hevesle tıkladığım fakat kendi halinde eğlenen insanlar gördüğüm eğlence. iyicene pıstırdılar sizi, kimseye rahatsızlık vermeden normal eğlenmenizde bile lokmalarınızı sayıyor, ne yiyip içtiğinize karışıyorlar, siz de bunu normal karşılıyorsunuz.

    nasıl olsa her halükarda mağdurlar, bari gerçekten mağdur olsunlar istedim, olmamış. ı-ıh.
  • izmiri gavur ismiyle müsemma yapanların istanbula el atması olayı.istanbul yeniden işgal edilmiş ve bizans tekfuru görevini severek yapmaktadır.
  • aq köpekler seri hesaplarla işe başlamış, aferin çomarlar az sabır yakında hepiniz şafak baskınlarıyla tek tek evden toplanacaksınız.
  • bir yanda kendi halinde bira içen biri, hemen yanında da kapalı kadınların müziğe eşlik etmesi..

    işte istediğimiz, o laik türkiye görüntüsüdür.
  • akp döneminde gerçekleşmiştir :))))))(
hesabın var mı? giriş yap