• ne görem mahmut mu görem.

    vallahi de gerçektir. insan aynada yalnızca kendini görür.
    diğerlerini ayna olmadan da görürdü akıllılm! aynalar içinde bizim de olduğumuz dünyalardır... skerim böyle aynayı lan...
  • kaçımız acaba aynada kendimizi görebiliyoruz ?
    kaçımız bunu başarabiliyoruz ?
    kaçımız uzaktan kendimizi tüm objektifliğiyle seyredebiliyoruz ?
    hep başkaları hata yapıyor değil mi ? tüm olaylardan hep başkaları suçlu ? biz öyle mükemmeliz ki eksiklik ne kelime; kusurlu, suçlu olan hep başkaları...

    herkes böyle düşürse ne olur ? herkes kusurlu ama kendimiz değil, o zaman tüm hataları yapan kimler ?

    bir dönüp kendimize nesnel bir şekilde, gerçek manada bakabilsek, kusurlarımızı, bu durumda hatalarımızı görmememiz mümkün mü ? tüm kusurlarımızı, eksikliklerimizi gördükten, fark ettikten sonra bunları düzeltmeye çalışarak ve düzelterek yaşasak, belki de geriye dönüp baktığımız zaman pişmanlıklarımız bu kadar çok olmaz.

    hata üstüne hata, hatayı beraberinde getirmez mi ? fark edilmeyen hatalar, katlanarak, bir kartopu yumağı gibi büyüyor. yaşam da bir ilerleme kaydedemeyişimiz de bu yüzden... mükemmeliz çünkü, insan mükemmel olunca bir arayışa girer mi değil mi ?

    tüm eksik taraflarımızı görebilseydik ve bunları düzeltmek için çaba sarf etseydik, başkasının eksikliklerini görmeye zamanımız kalabilir miydi ?

    kendi kusurlarımızı, eksiklerimizi görüp bunları düzeltmeden olumlu değişimin gerçekleşmesini beklememeliyiz. öncelikle kendimizi değiştirmeliyiz, değişime kendimizden başlamalıyız. kendimizi biz düzeltemezsek başkalarını düzeltebilir miyiz ?
hesabın var mı? giriş yap