• allah aileye sabir, yavrucuga şifa versin, çok ama çok üzücü bir durum.
    sirf bu yüzden kücuk ya da orta ölcekli özel bir hastane ameliyat diyorsa, devlet hastanesine onaylatmak ve kötü muameleye ragmen devlet hastanesinde ameliyat olmak çok önemli. özel hastanelerin bir çoğu ameliyatı iyi gelir kapısı olduğu için yapıyor.
    yıllar önce, daha genç kızken yumurtaliklarimin cok acil alınması gerektigini söyleyen özel bir hastaneden ailemin ikinci doktor ısrarıyla kurtulmuştum. ıkinci doktor bir kutu ilacla cozmustu problemimi.
    hâlâ aklima gelir bazen, o serefsize emanet etmiş olsaydim kendimi, bugün çocuk sahibi olamayacaktim, sadece o pisligin para hırsı yüzünden.
  • tabiki yukarıda tutulması gereken başlık.
    enfeksiyonu olan hastayı ameliyata almışlar. vay arkadaş yaa. allah yardımcısı olsun ailenin.
  • haberi bugün gördüm, çocuğun durumuna çok üzüldüm. ayrıntıları bilmiyorum ama durumun hastane tarafından komplikasyon olarak değerlendirildiği, tonsillerin etrafında abse olduğu ve absenin de operasyon sırasında etrafa dağıldığı yazılmış. yine de konunun bilirkişi tarafından incelenmesi çok önemli ama annenin dediği gibi tüm gaziantep'i de verseler, küçük çocuğu eski hayatına döndürmek adına hiçbir kıymeti yok. allah yardımcıları olsun.
  • yine ozel hastane vakasi. ozel hastanelerden gercekten hic haz etmiyorum. sirf bu vakalarin gundeme sikca tasindigi icin. devlette de olmuyor mudur, oluyordur. bilmiyorum, hic denk gelmedim bir habere. muhtemelen bir an once para alabilmek icin onemsemediler enfeksiyonu, ameliyata alabilmek icin. ameliyat ederken bile onemsenmemis. gercekten inanamiyorum. ya cok korkunc bir durum bu.

    gecen ay sinuzit ameliyati icin hastanedeydim. ameliyat olacagim sirada baya baya ameliyathaneye alindim ve hatta damar yolum acilmisti. geriye kalan tek sey uyumami beklemek. o arada asiri bir kuru oksurugum vardi ve balgamli. ve doktorlar bu oksurugu bile aralarinda konustular. ameliyatim ertelenebilirdi, gerekli gorulseydi ki oncesinde de doktorlar gelip bogazimi kontrol etmislerdi. su icen bir hastayi ameliyata almadilar hatta.

    bu gerekli ozeni devlet hastanesindeki doktorlar gosterdi. insanlardaki ozel hastane sevdasinin nereden hasil oldugunu da bir turlu anlayamiyorum. ozel hastanede tek politika para kazanmak. hastanedeki sargi bezinden tuvalet kagidina kadar butun parayi kendileri odedikleri icin insanin canini ve sagligini da gozleri gormuyor haliyle.

    hayir bir de durumun farkindalar. ameliyat sirasinda apse patladi dagildi diye soyleyebiliyor. bunun farkindasiniz. doktor(!) olarak o vakitten sonra olabileceklerin de farkindasiniz. nasil bir ihmalkarlik. gercekten boyle mi olmaliydi.

    bu gun bu cocuk. yarin artik sirada kim bilir kim var. paranizin icinde bogulun.
  • dilerim adalet yerini bulur. emin olamamak ne kadar kötü.. yapanın yanina kar kalmasın. bir kez zaman geçmeden, hemen adalet yerini bulsa..

    ailesine bol sabır dilerim. zorlu bir süreç. adaleti yerine getirip ailenin yükünü hafifletin bari. bununla yaşamaya zorlanmak çok acı.
  • sapasağlam çocugu ne hale getirmisler. dayanılır gibi degil. allah ailenin yardımcısı olsun. yukarıda tutulması gereken başlık. umarım ortbas edilmez. sorumlular cezalarını çeker ve baska canlar yanmaz.
  • gaziantep ozel hatem hastanesinde yaşanmıs bır olaydır. kbb halil boyunsuz 'un yaptıgı ameliyattır.
    https://www.instagram.com/p/bwazipulv1u
    /

    hüseyin beyaz için adalet
    https://mobile.twitter.com/…tus/1118197822342475777
  • aileye acil şifalar diliyorum

    konunun bilirkişi tarafından incelenip incelenmediğini bilmiyorum ancak sıcak tonsillektomi de yapılmış olabilir. yani abseli olduğu için tonsillektomi yapılamaz diye bir kaide yok. peritonsiller abse nedeniyle de tonsillektomi yapılabilir.

    sonuç olarak bademcik ameliyatı hastalar tarafından küçümsense de çok ciddi komplikasyonları olan bir operasyon.

    küçük yaşta bir çocuğun başına gelmiş olması da çok üzücü.
  • bilirkişilerin damladığı başlık.

    denmiş ki: komplikasyonun ameliyat ile bağlantısı var ise hiçbir yaptırım uygulanmaz çünkü önceden bilgilendirme yapıldı ve onam alındı. eeeee peki, o zaman doktor ameliyatını gerekli özeni göstermeyerek, uygulanmasi gereken prosedurleri uygulamayarak, tabiri caizse sikine takmadan yapsin, 4 yasindaki cocugun hayatina mal olsun. sonra efendim biz sizden zaten imza almistik bu tarz durumlar icin.

    avukatlara da akbaba denmis o da tam olmus. ya neden korkuyorsunuz neden ??? birak acsin hasta davasini? bir hatan yoksa ne yapacak yargi sana ? merak etme parani almaz, biliyorum ki en fazla değer verdiğiniz şey para, çünkü 4 yaşında hayatı kararan cocugun baslıgında "akbaba avukat"lardan bahsediliyor. kendi mesleğine saygı bekle, sonra baska meslekten birine "akbaba" de. ulan çıldırıcam ne alakası var avukatla bilmemneyle konunun. ailenin cocugu gitmis cocugu ! hala dava acıyorlar bize akbaba gibi onun derdindesiniz.
  • çok dramatik bir olay olmakla birlikte, eğer sahiden tıbbi ihmale bağlı olduysa, şaşırtmıyor beni, sağlık sisteminde geldiğimiz noktanın doğal sonucudur maalesef
    sistem derken, kimseyi aklamak ya da suçu doğrudan birine yıkarak bütün sorumluluklardan diğerlerini sıyırmak hatasına düşmemek gerek.
    yıllardır içerisinde bulunduğum sağlık sisteminin, patolojik bir çıkmaza sürüklendiğini ve artık hasta bir sistem olduğunu kabullenmeden hiçbir yere varamayacağımızı sanıyorum. üstelik bu kabullenmeyi sadece hastaların, sadece sağlık emekçilerinin ya da sadece idarecilerin değil hepsinin birlikte yapması gerektiğini düşünüyorum.

    4 yaşındaki çocuğa neden bademcik ameliyatı yapılıyor ? bunu bilimsel gerekliliği ile tartışacak noktayı çoktan geçtik. doktoru suçlayıp herkesi aklayabiliriz ama bu bence yanlış olur.

    38 derece ateşle acile başvuran 2 yaşındaki çocuğun anne babası çocuklarına novalgin yapılması için ısrar ediyor, yaptirmazsam kavga çıkarıyor. oysa novalgin ciddi yan etkileri olabilen bir ilaç ve 38 derece riskli bir ateş düzeyi değil. defalarca anlatmama rağmen üst solunum yolu enfeksiyonu ile çocuğunu acil servise getiren aile, enfeksiyonun birkaç gün devam edeceğini, ateşin birkaç gün yükselip düşeceğini anlamıyor mu yoksa çocuğun ateşiyle uğraşmanın sorumluluğundan kaçıp, bir an önce iyileşmesini mi istiyor? pek tabi sonuçta benle kavga edip yaptıramadıkları novalgin iğnesini başka doktora yaptırıyor. üstelik bu iğne bir an önce iyileştirmek gibi bir sihre sahip değil!
    çocuğunun tonsillit (bademcik enfeksiyonu) geçirmesinden rahatsız olup ısrarla bademcik ameliyatı yaptırmaya çalışan bir sürü aile gördüm. kesinlikle bilimsel değil ama hekimler mesleki pratiklerinde bilimsel olmaya zorlanmadığı gibi, bilimsel kalmaya çalışan hekimlerin yaşadığı zorluklar çok fazla. çünkü müşteri memnuniyeti kavramı sağlık sisteminin içerisine en absürt haliyle yerleştirildi!
    hekimin bilimsel tavsiyesi , hastanın talebiyle mücadele edemiyor.
    sağlık bakanlığı'nın bilimsellik zorlaması olmayınca, sistemin içerisinden herkese istediğini verip "çok iyi doktor" olanlar çıkıyor.
    4 yaşındaki çocuğun bademcik ameliyatı yapılmasını anlamıyorum ama bu tekil olayın suçu kimsedir emin değilim. çünkü her tuttuğu bademciği kesmek isteyen doktorlar olabileceği gibi, çocuğunun bademciğini ısrarla aldırmaya çalışan aileler de var. üstelik bu taleplerini karşılayacak doktoru bulana kadar belki on tane doktor gezip, yarısıyla kavga edip, zafere ulaşana kadar yılmayan! kendi bildiğini üstün gören bilmiş insanlar!

    etik dışılığı dayatan, popülist, bilimsellikten uzak sağlık sisteminin, bütün sorumluluğu doktorlara yıkarak aklanmaya çalışılması bence kimseyi kurtarmaz. iyi niyetlisi kötü niyetlisi her meslekte mutlaka var. burda esas nokta bence şu, iyi niyetiyle ve mesleki ilkelere bağlılıkla işini yapmaya çalışanlar ne tür zorluklarla karşılaşıyor? yoksa herkes ne iş yaptığını yazsın buraya, hepimiz sırayla bütün mesleklerin ne kadar ahlaksız, terbiyesiz falan olduğunu söyleyip hadlerini bildirelim. çok kolay.
hesabın var mı? giriş yap