• gani müjde'nin bu yaz* çekmeyi planladığı yeni filminin muhtemel adı.
    gani müjde'nin deniz ve denizcilik tutkusu sebebiyle çok iyi kotaracağına inandığım proje. bu açıdan barbaros projesinin hakkını verebilecek belkide tek yönetmenimiz zaten. baba bir bütçe gerekecek gibi, yapımcı bulmuş mu acaba, merak etmekteyim.
    yerli karayip korsanları tadında bir şey yapmak istediğini de doğa rutkay'ın programında söylemişti. yani büyük ihtimalle komedi-macera tarzında bir film olacak.
    pirates of carribean serisinin esin kaynağının "monkey island" olduğunu düşünmüşümdür hep (monkey island'ın absürdlük dozu karayip korsanlarına göre yüksek tabi ki). bununla birlikte barbaros'u anlatan ilk filmin komedi tarzında olması pek içime sinmiyor. gel gelelim yönetmenin gani müjde olması işi değiştirir.
    bu satırları hasbelkader okursa ve şayet henüz duymamışsa "monkey island" efsanesini***, eşsiz tema şarksıını, absürt diyaloglarını da şöyle bir incelemesini tavsiye ederim. en azından sountrack'ini bir dinlemeli. dahası ron gilbert'in ölümsüz eseri kahpe bizans'la da karşılaştırınca tam gani müjde kafasında. mi'ın tek eksiği bilgisayar oyunu olmasından mütevellit çocuksu, lunaparkımsı($!#) bir atmosferinin olması.

    ah ulan ah...
    şimdi gözlerinizi kapatın, karayip denizinde seyreden bir korsan gemisinin güvertesinde ya da yelken direğinin tepesinde olduğunuzu hayal ederek kendinizi şu notalara bırakın...
    https://www.youtube.com/watch?v=uh46lhhttkm

    haber linki:
    http://www.hurriyet.com.tr/…-kardes-olacak-40085271
hesabın var mı? giriş yap