• yarı meşru bir seçim sistemiyle seçilerek iktidarda bulunan, 17 senedir devlete hükümet eden siyasi irade bir askeri harekat başlatıyor. göründüğü kadarıyla uluslararası sistemde bir takım ayarlamalar yapılmış, hesaplarınca tereyağından kıl çeker gibi fetih yapacaklar. büyük dünya güçleri de mutabakata varmış izlenimi veriyor. bm'de amerika ve rusya birlikte türkiye'ye himaye ediyorlar, vs.

    öte yandan aynı siyasi irade, iç siyasette elini güçlendirmek amacını gizleme ihtiyacı duymuyor, hatta bunun kendisi için bir beka meselesi olduğunu bile açık dille ifade ediyor; üstüne üstlük ülkenin bekasının da buna bağlı olduğu iddiasında.

    ortalıkta bu iradenin paralı maymunları ona buna vatan haini etiketi yapıştırma çabasında her an. insanlar söyledikleriyle değil söylemedikleriyle itham ediliyorlar. hain-terörist ilan edilmek için harekata karşı çıkmak gerekmiyor. destek vermemek yeterli.

    işte bu ahval ve şerait içerisinde diyorum ki: ben sıradan bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak barış pınarı harekatı'na destek vermiyorum. iktidar senin, irade senin. bu kumarı oynayacaksan yapabileceğim bir şey yok. karşı çıkabilecek kadar konuya hakim değilim, hakim olmam da gerekmiyor. ben sıradan bir vatandaşım. ülke yönetmek senin işin, ben kendi işlerimi yapıyorum. karışmıyorum. ama bu kararına destek de vermiyorum. sonuçlarına ortak da olmuyorum. çünkü bence yanlış yapıyorsun. çünkü yurtta sulh cihanda sulh. seninle aynı gemide değilim.

    siyasi irade, suriye'de hayatını kaybeden her insanın sorumluluğu yalnızca ve yalnızca senin ve senle birlikte bu savaşı kurup savaşanların üzerindedir. bu kayıpların bir hiç uğruna, yahut kişisel ya da zümresel çıkar uğruna olmadığına var halkı kendin ikna et; edebiliyorsan. edemezsen de sonuçlarına razı ol. bana bulaşma. kurmaya çalıştığın tek sesli koroda benim sesim olmayacak. bunu böyle bilesin.
  • orospu cocugusun ne dersen de.
  • ben veriyom.
  • sen kimsin amk diye sormamıza sebep olan başlık
  • ben teröristim/terörist seviciyim demenin bir başka yolu.
  • fikrini ayrı zikrini ayrı silkeyim.
  • siyasi irade dediğin, bu ülkenin vatandaşları tarafından o konuma getirilmiş karar vericiler. ister sev, ister sevme.
    yurtdışı harekata karar verilmiş. ne yapalım. yeniden seçime girip sevgi pıtırcıklarını mı seçelim?
    düzen 1923 te böyle kurulmuş. eminim ki, o zamanlarda yaşamış olsaydın ya sevri kabul ederdin, ya da milli mücadeleyi eleştirirdin. 15 temmuz da senin için kimsenin canı yanmamıştır.
    yurtdışı izlenimi olunca, karşındaki kendine ne derse desin. ister pkklı ister faşist ister müslüman. siyasi iradenin ardında duracaksın. ülkende yaşamak bunu gerektirir.
    sana düşman olanlar hiç pes etmedi. adı teali islam oldu, kürt teali oldu, ittifak oldu, pkk pyd kck oldu, asala oldu. oldu da oldu.
    siyaset bana göre de gereksiz bşr kurumdur.
    çare(bkz: meritokrasi)
  • susun terörist konuşuyor konuş terörist
  • diyen kişiler terörün nasıl bitirilmesi gerektiğini de açıklamalılar.
hesabın var mı? giriş yap