hesabın var mı? giriş yap

  • kışın sürekli kullanım halinde olan araçlar için (özellikle uzun yol ve camurlu,pis yollarda seyahat eden araçlar) yaz geldiğinde klima sisteminde temizlenmesi gereken bir bölüm bulunmaktadır. malumunuz olduğu üzere klima peteği aracınızın motor devridaim suyu yani radyatör peteğinin hemen önünde yer almaktadır. en önde yer alması münasebetiyle kışın özellikle uzun yolda giden araçlarda yağmur ve karla karışık toz, çamur bu bölüme direkt temas ederek ilgili petekteki boşluklarda yer tutmaktadır. zaman içerisinde burada kalıplaşarak betonlaşma gösteren çamur, yaz döneminde aracınızın klima performansını gözle görülür şekilde düşürmektedir. bu durumu bertaraf etmek için yapılması gereken şey çok basittir. yaza girilirken bir oto yıkamaya gidip klima peteğine yaklaşık olarak en az 30-40 cm mesafeden tazyikli su tutmanız, bu bölümdeki boşluklara dolan çamuru uzaklaştıracak ve tekrardan klimanızı eski performansına kavuşturacaktır. burada dikkat edilmesi gereken husus, hassas bir alüminyum malzemeden yapılan klima peteğine çok yakın mesafeden tazyikli su tutmamaktır. aksi halde klima peteğine geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz. su tutmanız gereken minimum mesafe 30-40 cm olarak tecrübe edilmiştir.

  • ön edit: solak pilot isimli çaylak arkadaşın uyarısı ile gördüm, meb konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlamış.

    bir kesinti olduğu söylenmekle birlikte öğrenciler ve eğitim etkilenmeyecek diye belirtmişler. burs ve özel okul desteklerinin kesilmeyeceği belirtilmiş ancak fatih projesinde yapıldığı yazılan kesinti ile ilgili bir şey söylememişler. umarım açıklamada söylendiği gibi öğrenciler olumsuz etkilenmez ve ülkemizde eğitim iyiye gider.

    entry:
    milli eğitim bakanlığı bütçesinin tasarruf tedbirleri amacıyla 2 milyar tl azaltılması olayıdır.

    haberde şu cümle geçmekte: ‘yılın ilk 6 ayının ardından meb 'in elinde maaşlar hariç kalan 10 milyar 633 milyon 716 bin 878 tl'den 2 milyar tl'si 'tasarruf tedbirleri' kapsamında kesildi.’

    ne güzel, döviz kuru artışının en yüksek olduğu dönemde diyanet ek bütçe istesin, milli eğitim bakanlığı’nın bütçesi kısıtlansın. ülkenin kurtuluşu camilerde yapılan bilime bağlı çünkü. sakın eğitim önemliymiş gibi davranmayın, mazallah bilinçli nesil falan yetiştirirsiniz yanlışlıkla.

    kaynak sputnik

    ekleme: portvale isimli çaylak arkadaşımız aynı ekonomik durumu daha önce yaşamış olan finlandiya’nın aldığı aksiyonu anlatan bir yazı gönderdi.

    yazıda şöyle bir cümle yer alıyor: ‘krizi finlandiya tarihinin en genç başbakanı esko aho bir fırsata çeviriyor. benim gibi bir köy çocuğu olan aho ile istanbul’da buluştuğumda iki aşamalı bir reform formülü olduğunu anlatmıştı. tüm bakanlıkların bütçesini keserek devleti küçült. elde edilen tasarrufu eğitim ve arge’ye yatır.’

    hürriyet'teki yazı için link

    edit: imla

  • beyler biz bu adamları ne zaman dövmeye başlıycaz? hep boyle mi gidecek, 3-5 köpeğin havlamasına ezilip duracak mıyız??? yeter artık

  • net bir şekilde farkındalık ve düzgün beklenti yönetimi.
    bunları yaparsanız, çok büyük yıkımlar harici hep mutlu hissedersiniz.

  • kendi yerleştirse kıllı, damacanayı getiren abiden rica etse yollu, yapmasa pasaklı, kocasını beklese feminist olacak kızdır.