• ön edit: solak pilot isimli çaylak arkadaşın uyarısı ile gördüm, meb konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlamış.

    bir kesinti olduğu söylenmekle birlikte öğrenciler ve eğitim etkilenmeyecek diye belirtmişler. burs ve özel okul desteklerinin kesilmeyeceği belirtilmiş ancak fatih projesinde yapıldığı yazılan kesinti ile ilgili bir şey söylememişler. umarım açıklamada söylendiği gibi öğrenciler olumsuz etkilenmez ve ülkemizde eğitim iyiye gider.

    entry:
    milli eğitim bakanlığı bütçesinin tasarruf tedbirleri amacıyla 2 milyar tl azaltılması olayıdır.

    haberde şu cümle geçmekte: ‘yılın ilk 6 ayının ardından meb 'in elinde maaşlar hariç kalan 10 milyar 633 milyon 716 bin 878 tl'den 2 milyar tl'si 'tasarruf tedbirleri' kapsamında kesildi.’

    ne güzel, döviz kuru artışının en yüksek olduğu dönemde diyanet ek bütçe istesin, milli eğitim bakanlığı’nın bütçesi kısıtlansın. ülkenin kurtuluşu camilerde yapılan bilime bağlı çünkü. sakın eğitim önemliymiş gibi davranmayın, mazallah bilinçli nesil falan yetiştirirsiniz yanlışlıkla.

    kaynak sputnik

    ekleme: portvale isimli çaylak arkadaşımız aynı ekonomik durumu daha önce yaşamış olan finlandiya’nın aldığı aksiyonu anlatan bir yazı gönderdi.

    yazıda şöyle bir cümle yer alıyor: ‘krizi finlandiya tarihinin en genç başbakanı esko aho bir fırsata çeviriyor. benim gibi bir köy çocuğu olan aho ile istanbul’da buluştuğumda iki aşamalı bir reform formülü olduğunu anlatmıştı. tüm bakanlıkların bütçesini keserek devleti küçült. elde edilen tasarrufu eğitim ve arge’ye yatır.’

    hürriyet'teki yazı için link

    edit: imla
  • meb bütçesini azaltacağına savurganlığı azaltsalar en az 5 milyar cepte kalır. eğitime harcanan paraya acımamak gerekir fakat milli eğitim müdürlükleri, bakanlık yaptığı ihaleleri kontrol etmiyor. yapılan okulların malzemeleri kalitesiz. ihaleyi alan kafasına göre at koşturuyor. 5 yıl önce yapılmış okulun çatısı akıyor, duvarları çatlıyor. birkaç yıl sonra yeni bir projeyle okul yıkılıp yerine daha büyük ve yenisi yapılıyor. öngörü sıfır! devleti zarara uğratma everest. seminer döneminde (1 ay) gereksiz yere 800 bin öğretmene ek ders veriliyor. bu seminerlerin ne öğretmene ne de öğrencilere hiçbir faydası yok. köy okullarını modernleştirmek yerine yıkılıp yerine saçma sapan betonlar dikiliyor ve çoğu okul boş kalıyor. çevre köylerdeki öğrenciler bu okullara servisle taşınıyor ve devlete ek yük oluşuyor. bu çocuklara yemek dağıtılıyor ve orada da bir yük söz konusu. bakanlık fatih projesi adı altında laptop, akıllı tahtalar dağıtıyor ama bunların eğitim için kullanıldığı şüpheli. okullar exper marka bozulmuş ve köşeye atılmış masaüstü pc'lerle dolu. projeksiyonlar kullanım dışı ve çöp. bunlar tamir edilmek yerine sıfır ürünler okullara gönderiliyor. her yıl yüz binlerce fidan okullara gönderiliyor ama bulunduğu bölgede yetişmesi mümkün olmayan ya da zor yetişen ağaçlar okula dikiliyor. seneye yine aynı fidanlar gelecek ve yine ve yine. fidan üzerinden bile devlet zarara uğratılıyor. okullara dağıtılan kömürler kalitesiz, odunlar ıslak. ye babam ye. okullara dağıtılan her kitap üzerinden dağıtım ihalesi alan firma 10 kuruş alıyor. poşetleme için okullar ayrı ihaleye çıkıyor. köy okullarına dağıtım, merkezi yerlere bırakıp kaçma şeklinde. ben dışarıdan tüm bunları görüyorsam meb yetkilileri ne iş yapıyor orada? milli eğitim müdürlüklerinin içine girsem demek ki neler çıkacak? samimi olun lan! devleti zarara uğratıyorsunuz! size yüz trilyon bütçe de verilse piac'da yine en son sırada olacağız.
  • ilerleyen ay ve yıllar için fikir veren azalma.
  • diyanet e para lazım ondandır o. hem sıkıntı yok :

    okul müdürlerine kapalı kapılar ardında " kıstıklarımızı nasıl olsa veli lerden çatır çatır zorunlu bağış adı altında alırsınız " der utanıp arlanmadan aynı gün tv ' ye çıkıp :

    " okullarda zorunlu bağış yoktur . vermeyin. gerekirse şikayet edin "

    buyururlar. iş tamam.

    müstahak bunlara oy yağdıran millete de insan çocuklara kıyamıyor.
  • "itibardan tasarruf olmaz, ama eğitimden olur" şiarının müstesna bir örneği.
  • gözlerimizin önünde ülke eriyor.. şaşırtmayan baltalamadır.
  • eğitim tasarrufu olmaz.
    çok şey yazardım ama kahretsin ki öğretmenim.
  • 2 milyarlık imam hatip kapatılacaksa desteklediğim durum.

    ama hepimiz biliyoruz ki kesinti ülkenin geleceğinden yapılıp, passat mı çekeyim cilere akıtılacak. çünkü eğitimden tasarruf olur, şekilcilikten olmaz!
  • bu denli eğitim düşmanının olduğu yerde neden oyalanıyoruz ki... kaldırın gitsin!
  • sözlükte son zamanlarda kol gezen öğretmen maaşı saldırganlığının nedenini anladık mı ne?

    yazıklar olsun, ülkede bilmem kaç bin kişi üniversite sınavlarında sıfır çekiyor, matematik ve fen ortalamaları yerlerde, daha çok yatırım yapılıp daha güzel sistemlerin getirilmesi gerekirken hale bak!
hesabın var mı? giriş yap