• ben bugün bunu gördüm. adam gözümün önünde saçımın kenarlarını aldı, kısalttı da kısalttı. döndü dolaştı kısalttı. sonra geldi düzeltiyorum diyerek daha da kısalttı.

    dur, yapma diyemedim. şu an brezilyalı ronaldo gibi eve dönüyorum.

    (bkz: berberden eve ağlayarak gelen erkek)
  • dur değil de hızlan diyemedim ben.öyle çekingen insan falan da değilimdir ama adam öyle bir hikayeler anlatmaya başladı ki lan bi gülüyorum bi hayretlere giriyorum.askerlik anılarından bi başladı.bölüğünde bir tane gay astsubay varmış onun ve bölükteki diğer askerlerle kesişen heyecan, dram ve aksiyon dolu bir hikayesini anlattı.anlatış tarzı da muazzamdı, bölüp de "dayı hadi hızlan acelem var" diyemedim.birkaç kesit yapayım hala aklımda, aklıma geldikçe gülerim.

    "yeğenim, ben bu astsubayı bigün tıraş ettim.sonra benden masaj yapmamı istedi.ama ben de mevzuyu anlamadım yani 20 yaşında gencim ne bileyim.meğersem bu ibneymiş.sonra bu sefer benim adım çıktı taburda totoş berber diye"

    "tabur komutanları bir araya gelmiş beni çağırdılar.sordular bana x astsubaya sakso çeken ibne sen misin diye.dedim komutanım ne saksosu, onun kendisi ibne beni ellemeye çalıştı dedim ama inanmadılar"

    "bunu ben silahıyla vurmaya çalıştım, sonra beni sürgün ettiler.aslında bunun çaktığı başka ibne asker varmış, o ibne de beni suçlamış 'y' ona sakso çekti diye.ondan bana sakso mu çektin diye sormuşlar."
  • vardır böyle bir durum, tıraş sırasında saçınızın çok güzel ve kusursuz gözüktüğü bir an gelir ve o an dur demek istersiniz. ne hikmetse diyemezsiniz, kilitlenirsiniz böyle sanki karşınızda cumhurbaşkanı ya da başka biri varmış gibi olursunuz, istediğiniz kadar özgüvenli olun kitleniyorsunuz.

    bir kere diyebildim, saçların kusursuz olduğu an "ayhan abi böyle çok güzel oldu, sana zahmet son toparlamayı yapıp yıkayalım abi" dedim, "tamamdır kardeşim benim" dedi ama makası eline aldı ve o dur dediğim an ile alakası kalmayacak şekilde devam etti.

    sanırım berberler saçımızın asla istediğimiz gibi olmasını istemiyor, hep onların dediği oluyor..
  • yamete kudasai diyebilirsiniz.
  • en son berber ziyaretimde yaşadığım hissiyat.

    adama "amerikan olsun abi, tanlar 1 numara, ustler de 5 falan olsun" dedim. adam yanları kisaltti, üstleri de kısaltmalar başladı. henüz istediğim noktaya gelmemişti ama görüntü çok hoşuma gitti. düşündüm, şimdi söylesem, belki sonradan kötü gözükecek. bir şey demesem, belki sonunda istediğim görüntü olunmayacak. neyse devam etti adam kisaltmaya. ortaya çıkan model de hoşuma gitti.

    eve bir gittim. dedim ki "keşke söyleseydim." goruntu icime bir turlu sinmedi. kısacası, istediğiniz model ve uzunluğu baştan söyleseniz de sihirli anlar vardır. o anı gördüğünüz an "abi tamam böyle kalsin" deyin. adam da zorla kesecek değil.
  • valla ben diyorum hatta 1 tık geri al da diyorum
  • bunun boğaza çengelli iğneyle geçirilen ve iyicene boğazı sıkan o tıraş örtüsünden kaynaklandığını düşünüyorum,adamı kitliyor aw
  • yeterli dersin tamam der ve kesmeye devam eder, her makas darbesi etini kesiyor hissi verir insana. ben ikinci kez dur diyemiyorum, ilkini de dinlemiyor zaten.
  • yıllarca gittiğim berbere sihirli cümle ile öğrettiğim hadise. sihirli cümlemiz: " öyle bir kes ki kimse traş olduğumu anlamasın"
  • o anki güzel tıraşın içine edilmesine neden olur. bazen kendisi tamam mı diye sorunca tamam diyorsun ama ne hikmetse biraz daha tıraş etmeye devam ediyor. e bozdun amk? kollar da morardı zaten.
hesabın var mı? giriş yap