• şenlikli bir maratondur kendileri. dünyanın dört bir yanından insanların katıldığı, katılımın yüksek olduğu, halkında kenardan tezahürat yaparak filan destek verdiği, bunun yanında bir kaç yüz metrede bir davul grubunun ya da caz, blues, rock grubunun performans sergilediği, gönüllülerin hem güvenlik sağlarken hem de koşuculara ikramlar sunarken yardımcı oldukları mükemmel organizasyon. işin ilginci maraton bitiyor bir kaç saat içinde ortada ne bir çöp kalıyor, ne de bir atık ne de bariyerler. sadece şehrin yer yanında maraton tişörtü ve katılım madalyalarıyla gururla gezinen katılımcılar kalıyor geriye. inanmayacaklsınız ama havaalanında ülkelerine dönerken de o tişörtler ve madalyalar boyunlarında seyahat ediyorlar.
  • bu sene benim de katildigim dunyadaki 6 major maratondan birtanesi. en hizli maraton parkuru olarak gösteriliyor ki bu sene yeni dunya rekoru da burda kırıldı. katılımın yuksek olmasi sebebi ile (44.400 kisi) maraton oncesinde ve sonrasinda koşan insanları sokaklarda bol bol görüyorsunuz :)

    koşu sırasında almanya'da yaşayan türklerin seyirci olarak hiç ilgi göstermemesi. türkiye'de bile tv başında daha fazla izleyen vardır :)

    not: seyirci açıklama güncellemesi
  • 2019 yılında gerçekleşecek olan koşuya katılıyorum. ilk maratonum olacak ve ilk kez çekilişe katıldım. çoğu kişi 5-6 kere katılmasına rağmen çıkmazken bana ilk katılışımda çıktı. içimde acayip bir mutluluk ve heyecan var. 40.000 kişiyle birlikte koşmak çok keyifli olacak. bu arada çekilişe katılmak tamamen ücretsiz. çekilişte çıkarsanız ücret sizden kesiliyor.
  • aynı sekılde ılk maratonum olacak ve ılk kura'da cıktı umarım keyfını cıkarabılecegımız bır yarış olacaktır =)
  • bu yilki maratona tarihin en iyi uzun mesafe kosucusu olan kenenisa bekele de dahil oldu. eger sagligi yerindeyse kendisinden 2.02.00 ve alti bir derece bekleyebiliriz. kosacak arkadaslara basarilar.
  • guzel bir kosu olur umarim. kenenisa bekele baskan’dan dunya rekori kirmasi bekleniyor, cok uzun zamandir super karanlik/gizli sekilde antremanlarini yaptigini biliyorum. bilmiyorum dunya rekoru mumkun olacak mi ama boyle buyuk bir atleti muhtemelen son kez izliyor olmak buyuk keyif olacak.
  • new york maratonunu zar zor bitirmiştim. doğru düzgün antrenman yapamadım gene. bakalım 5 saat civarı bitirmek benim için başarı olur.

    bitince detaylar gelecek..
  • bu yılki yarış birkaç saat içinde başlayacak. dünya rekoru için tüm şartlar müsait. 2:01:00 ın altı bile gelebilir. haydi bakalım

    edit: 2:01:09 ile yeni dünya rekoru geldi
  • bu yıl, dünya rekorunun (bkz: eliud kipchoge) tarafından 30 sn daha geliştirilerek 2.01.09 ile tarihe gömüldüğü dünyanın en hızlı maratonu.

    edit: düzeltme.
  • dünya rekorunun kırıldığı yarışı bitirmek beni çok mutlu etti.

    bu sene almanlar organizasyon işini tam becerememiş. maraton fuarında bekle, maraton girişinde bekle, havaalanında bekle..nedense hep bi yavaşlık hep bi kuyruk vardı..zaten artık berlin dediğin şehir hipster başkenti..ruhu da ona evrilmiş gibi..biraz da iyi olmuş..boomer alman katılığı düşman başınaydı..

    yarış için hava şartları mükemmeldi. zaten dünya rekoru geldi. ben doğru düzgün antrenman yapamadığım için 21k dan sonra bacaklarım gitmedi. yürü, koş bir şekilde 5 saat üzerinde bitirdim ama gayet mutlu oldum. koşu rotası, izleyenler, destekleyenler, müzikler, gösteriler her şey müthişti.

    sanırım berlin benim son maratonumdu bundan sonra 10k koşar keyfime bakarım. maraton zor iş..yapabilene helal olsun.

    bu arada new york mu berlin mi derseniz biraz düşünüp new york derim...
hesabın var mı? giriş yap