• anglosakson ve nordik ulkelerde 6 yili askin kullanilan men b serotipi iceren kombine meningokok asisi.
  • türkiye'de bebekleri meningokok b suşlarına karşı korumak üzere ruhsat alan ilk ve tek aşıdır.
  • aşı çok ağrı ve ateş yapıyor. aşıya gitmeden parasetamol vermek ve sonraki 24 saat ateş takibi öneriliyor. aşı yerinde de çok ağrı olduğu için buz koymayı da ben öneriyorum.

    325 tl tek doz fiyatı.
  • artık 403 tl.

    sadece rota ve menenjit aşıları 2000 tl civarında tutuyor bu nedir ya :( adaletsiz dünyanın şanssız çocukları ne edecek bilmiyorum...
  • sağlık bakanlığının fakirler ölsün diye aşı takvimine almadığı aşı. 2 yaş sonrası 2 ay arayla 2 doz şeklinde vurulması gerekiyormuş. tanesi bu enrty girildiği anda 403,92 tl.

    edit: dün ilk dozu yaptırdık. bacaktan vurdular. kızım akşam ve bu sabah biraz topallıyordu. şişme ya da morarma yok. doktor normal olduğunu söyledi. diğer doz 2 ay sonra.
  • devlet en çok görülen menenjit tipine karşı etkin olan aşıyı zaten karma aşı adı altında sağlık ocaklarında uygulatıyor. bu aşılar ülkemizde düzenli ve mecburen yapılınca noluyor? söz konusu menenjit tipi artık ülkemizde pek görülmüyor, şu halde daha önce nadir görülen türleri de otomatikman daha fazla görülür olup 1.sıraya yükseliyor.
    işte menenjit a tipine karşı nimenrix ve menectra aşıları varken, menenjit b tipine karşı da bexsero denen aşı var artık.
    bexsero yeni çıkmış bir formül değil, özellikle avrupa devletlerinde (aynen bizim devletin çok görülen tipe karşı mecburi aşı uygulatması gibi) senelerdir uygulanıyormuş.
    şimdi bizim ülkemizde pek etkin olmayan bu menenjit türleri için doktorlar neden aşılama tavsiye ediyorlar? evet çünkü artık sınır diye bir şey kalmadı, suriyeliler araplar başta olmak üzere pek çok yabancı ile temasınız an meselesi.
    menenjit, saatler içinde müdahale edilse bile mutlaka araz bırakan, 24 saat içinde ölüme götüren bir hastalık, üstelik de havadan nefesten falan bulaşacak kadar arsız.
    yetişkinler bu hastalığın mikrobunu tolere edebiliyor fakat bir bebenin bünyesine girdiği anda eyvaah eyvah! özellikle hacdan gelen kişilerle etkileşimde bulunacak çocuklar risk altında deniyor.
    o yüzden de telafisi olmayan bu hastalığa karşı her ihtimali düşünüp aşılanmak gerekiyor bence.
    güncel olarak nimenrix 282 tl, bexsero 403 tl
    biz şimdilik nimenrix yaptırdık, bexsero biraz daha zamlansın evi barkı satıp onu da yaptırıcaz inşallah.

    sağlıkçı değilim sadece bir anneyim, kendi araştırdıklarımı yazdım, yanlışımız varsa sağlıkçılar düzeltsin lütfen.
  • tek bir etkene (meningokok b) karşı korur.
    ab ülkelerinin çoğunda takvime alınması planlanmıştır.
    kıta avrupasında 4cmenb formülü ile tek marka olarak satılır
    pahalıdır.
    önerilmesinin nedeni suriyeliler değildir. meningokok infeksiyonu ülkede 2/100.000 görülür ve ölümcüldür.
    önerilen risk grubu 0-60 ay ve 14 yaş üzeridir.
    türkiye'de saldırgan viral bir pazarlama hamlesi ile anne ve bebek bloglarında pompalanmaktadır, bu gerekli bir aşı olması gerçeğini değiştirmez.
  • bugün 7,5 aylık bebeğimize yaptırdığımız b tipi menenjit aşısı.

    maalesef diğer yazarların da belirttiği gibi fiyatı 403,92tl. ve bu aşıdan 2 doz vurulması gerekiyor. genel tavsiye 6-7. aylardan sonra en az 2 ay arayla 2 doz şeklinde.

    diğer 4 tipi barındıran menactra ise genelde 9.ay sonrası ilk doz olmak üzere yine 2 yada 3 ay arayla 2 doz şeklinde vuruluyor.

    yani bexsero ve menactra'yı yaptırdığınızda tüm tiplere karşı koruma altına almış oluyorsunuz.
    ancak tabi hesaplamaya girdiğinizde bexsero (400x2) 800 ve menactra (280x2) 560 olmak üzere toplam 1360tl, düz hesapla 1400tl'yi gözden çıkarıyorsunuz. ama söz konusu bebeğin sağlığı olunca anne baba olarak çocuğunuzu güvene almak istiyorsunuz.

    dip edit: bexsero bebeğimizde birazcık ateş yaptı, bilginiz olsun.
  • 2 yaşındaki oğlumuza yeni yaptırdığımız, fiyatını duyunca şoka girdiğim aşı. diğer aşılardan farklı olarak ateş çıkmadan calpol veriliyor.
hesabın var mı? giriş yap