• toplum baskısı,kullandığım ilaçların yan etkileri,depresyon daha niceleri
  • hiç de bunalıma filan girecek bir durum yok. sanki o çocuğa o laf eden insanlar bakacakmış gibi...kimsenin bir şey demeye hakkı yok diyeceğim ama bizim toplumumuzda bir dayatma ya da bir zorunlulukmuş gibi yaygın inanç var. çocuğun da oldu mu her şey tamam olacak sanki.
    her işte bir hayır vardır. olmayan da üzülüp kendine bunu dert edinmemeli bence.
  • bazen çocuk sahibi olamayan ya da olmayan çiftler etrafındaki eş, dost, kaynana kadar üzülmüyor emin olun. çocuk sahibi olmak isteyip de çeşitli sebeplerden olamayanların allah yardımcısı olsun, ümitlerini kesmesinler ama bilerek ve isteyerek çocuk sahibi olmayan çiftleri rahat bırakın ayrıca size ne siz mi doğurup büyüteceksiniz ki size bu kadar dert oluyor.
  • sıfır çocuk sıfır sorun durumu devam ediyor.

    (bkz: #93274695)

    üstelik bizimkisi tercih. olamama durumu yok. istesek yaparız ama istemiyoruz.

    çocuk = bela

    hayatımızın 30-40 senesini çalacak bir şeye ihtiyacımız yok. yaşlanınca birbirimize bakarız. bakamadığımız yerde veririz parasını baktırırız.

    çocuğu olmayanların hiç kafasına takmamasını öneririm. birbirinize sarılın hayatın tadını çıkartın.
  • ışyerinde hizmetlilerin sorularla tacizi en büyük sorunum şu an. hepsi bebek bekliyor. nasip masip gibi yanıtlar da kesmiyor bunları.
  • başlık sahibi için zor bir durum olduğu açıkça anlaşılıyor. keşke mesaj alımını açık hale getirseydi. belki bir şeyler konuşurduk.

    toplumda zor olan bir durum.
  • isteyen herkese nasip olsun
  • evli misiniz?
    evet
    çocuk var mı?
    yok!
    neden yok?
    sana ne?!

    bazen karşımdaki densizi direk 'sana ne!' diyerek bozamasam da, aynı manada bir bakış firlatinca kapiyorlar kocaman meraklı çenelerini.

    sağlık sorunun olmasa bile çocuk istememeni anlamıyor bazı kalın kafalılar.

    böyle tiplere asıl ben hasta gözüyle bakıyorum.tedavisi olmayan amansız bir hastalığa yakalanmış oldukları için çok üzülüyorum o insanlar için..

    iki tane kedim var dünyalara değişmem. evlat mı, evlat.

    insanoğlu ürememeli, net!
  • bizim toplumumuzda evlilik = seks olduğu için hemen erkeğe suçlayıcı, beceriksizmiş gibi ifadeler kullanılır. "çük kalkmıyo mu?", "ne bicim erkeksin" vs. gibi. ancak kimi durumlarda erkekden kaynaklanmaz bu sorun. eşinden yana sıkıntılı bir durum varsa sende de aynı sorun varmış gibi oluyorsun. psikolojik olarak çok yıpranıyorsun. allah evlat isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.
  • kısırlık.
hesabın var mı? giriş yap