• hayal gücünü oldukça geliştirmesi ve yeni bakış açıları kazandırması en önemli faydalarından.
  • temiz bir diksiyon, zengin kelime dağarcığı eşittir kendini iyi ifade etme ..
  • neye göre kime göre değişecek olan getirilerdir.

    gelip de hüzünlü bir ponçik, sen gittin de ben çok güzelleştim gibi edebiyatla ilgisi olmayan içerikleri -bakın kitap demiyorum, içerik diyorum- okuyan insana çok kitap okumak tek bir şey getirir.

    düşük ıq.

    bu yüzden şunu bilin, çok kitap okumak maharet değildir.
  • düşünme sanatında uzmanlaşmak
  • para isteyen, dışarı çıkmayı gerektiren aktivitelerden uzak durmaya yarar.
  • maddi kalabalıktan uzaklaşıp manevi kalabalığa ulaşmayı sağlar.
  • günümüzde yoğun çalışma saatlerinden kaynaklı az zaman bulunsa da ,zaman bulunup okunursa bilgi ağacımızın büyümesini,kendimizi geliştirmemizi ve en önemlisi alzheimer riskini azaltmasıdır.
  • benim görüşüme göre burada kitap okumak bir aracı, asıl amaç merak edilen konularda bilgi edinmek, örnek alabileceğin bir insanın hayatını merak edip biyografisini okumak ya da çok sevdiğin bir yazarın kitabını okurken zevk almak, bunlar bu şekilde türetilebilir ama hemen hemen hepsinin ortak noktası okuduktan sonra bir şeyler katması. örneğin bir ideolojiye yakınlığın varsa onu baz alan bir kitabı okuduğun zaman o ideolojiye ya daha da yakınlaşırsın ya da artık kitap sayesinde daha geniş bir perspektiften bakarak sana uygun olmadığına karar verirsin.
  • "brain connectivity’de yayımlanan makaleye göre, kurgusal bir hikâyeye dalmak, beyin fonksiyonlarının işleyişinde beş güne kadar değişiklik yaratabiliyor.

    katılımcıların temel aktiviteleri, kitabın okunmasından önceki beş gün boyunca kaydedildi ve sonrasında da her bir katılımcı, romanı bölümler halinde dokuz gün içerisinde okudu. fmrı taramaları sonucunda her günün sonunda, beynin dil temelli sol temporal lobunda aktivitenin arttığı gözlemlendi. buna ek olarak katılımcıların duyusal becerilerinde de artış olduğu görüldü.

    nörolog gregory berns, yaptığı açıklamada, “fiziksel his ve hareket sistemlerinde gözlemlediğimiz nörolojik değişiklikler, roman okumanın sizi, bir anlamda başkarakterin bedenine aktarabileceğini gösterdi. iyi hikayelerin okuyucuları mecazi anlamda bir başkasının yerine koyabildiğini zaten biliyorduk. şimdiyse bunun yanında biyolojik değişikliklerin de gerçekleştiğini söyleyebiliriz.” dedi.

    yapılan araştırma yirmi bir kişiyle sınırlı kalsa ve bağımsız bir kontrol grubu olmasa da, fmrı sonuçları, beyinde gerçekleşen değişikliklerin, kitabın bitirilmesinden beş gün sonra bile belirgin halde olduğunu gösterdi." alıntı

    "ingiltere’nin kingston üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, kitap okumak insanların sosyal çevrelere daha kolay adapte olmalarını sağlıyor. bunun nedeni olarak düzenli kitap okumanın kişide empati duygusunu geliştirmesi gösteriliyor." alıntı

    özelikle analitik düşünmeyi arttırdığı ve neden - sonuç ilişkisini çözmeye oldukça faydalı olduğu için, odaklanmada zorluk yaşayan bireylerin her gün en az 30-40 sayfa okumayı alışkanlık haline getirmesinin faydalı olabileceğini düşünüyorum.
  • hediye alması kolay bir insana dönüşeceksiniz. insanlar size kitap alacak ve siz de son derece mutlu olacaksınız.
hesabın var mı? giriş yap