• antalya'daki en eski corbacilardan biridir. mevlana corbacisi ile yarisir kendileri ama onlardan tek farki yani hala közde yemekler yapmasidir. antalya'da gece ictiniz ictiniz, n'apacaksiniz bir corbaci arayacaksiniz eger ki ilk tercihiniz kokorec ve turevleri degilse. iste gideceginiz adreslerden biridir corbaci ali baba; sarampol caddesi uzerindedir kime sorsaniz size gosterir ama yenilenen caddeye gore tarif edeceksem yenilenmeden kasit caddeden tramwayin gecmesi ha iste tramwayin sarampol duraginin hemen arkasinda. ne mi yenir orada gece 3'te 4'te gidilir (illa ki o saatler degil isteyen gunun her saati gider, o benim gittigim saatler) bol tereyagli tavuk corbasi icilir, uzerine sahanda yumurta yenir bol tereyagli ( iddaa ediyorum o sahanli yumurtayi yedikten sonra baska bir yerde sahanda yumurta yemek istemeyebilirsiniz) ve son olarak corbacida muhabbettiniz sararsa közde kahve de bonusu benden demesi. ha bir de eklemeden gecmeyeyim gunduzleri de sulu yemek mevcuttur. gidin, kesfedin ve tadin efendim.
  • nohutlu, pirinçli tavuk çorbasıyla ünlü efsane çorbacı. rivayete göre ilaç firmaları bu çorba yüzünden bu çorbacıya davalar açmaktaymış. deneyiniz.
  • nasıl hiç entry girilmemiş aklım ermiyor.
    türkiyenin 5 bölgesinde çorba içtim.
    hiçbirinde antalya şarampol sokağındaki çorbacı ali babanın tereyağlı ezogelini kadar zevk almadım. çorbacı lan en fazla ne olabilir ki demeyin. tavuk ve ezogelin çorbalarını deneyin derim.
  • antalya'nın şarampol hattı tarihi çorbacısı.

    saat kulesinin oradaki trafik ışıkları yerine trafik polisinin silindirin içinden trafiği yönettiği çağlara kadar uzanır geçmişi.
    bundan önceki yeri, sanırım caddenin karşı tarafıdır.
    antalya'da 90'lı senelerde patlayan sabahçı çorbacılığı kültürünün atası sayılır.

    tencere yemekleri de harikuladedir ama asıl tereyağlı tavuk çorbası efsanedir.
    çorbanın yanına soğan, küçük yeşil biberler ve beleş su ikramı vardır.
    tüm antalya seyahatlerimde, şiş-piyaz yerleri dışında aksatmadan uğrak yerim olan ikinci mekanımızdır.
    çorbadan sonraki efsanesi ise cevizli arap kadayıfıdır.
  • son yıllarda müşteri sayısında gözle görülür bir artış olan işletme. şarampol'ün yayalaştırılması en çok buraya yaramış görünüyor.
    yarasın da zaten.
hesabın var mı? giriş yap