• daha da önemlisi ölenlerin kaçının aşılı olduğu, kesinlikle aşılı ölümler aşısızlardan daha fazla! yaşlıların aşı oranı oldukça yüksek, ölümlerin çoğu da yine yaşlılardan gerçekleşiyordur. ayrıca fahrettin aşısız ölümler aşılıları geçtiği anda seri twitlerle aşı propagandası yapacak ama bir türlü istediği veriyi elde edemedi. okulları açılabilir sorun değil ancak bilimi izleyeceksek, öğrenci, veli ve öğretmenlerin aşılı aşısız sürekli kontrol altında tutulması gerekir. fakat amacın cebren ve hile ile aşıya zorlamak olduğunu biliyoruz.

    ek: okuma yazma bilmeyenler özelden saldırıyor. bu kadar embesil bir kafa görmedim. tabiki aşı olanlardan ölüm daha fazla, ingiltere verileri açık. aşılanma oranı arttıkça aşı olanlardan ölüm aşısızları geçecek, bu kesin ve geçti de. ben aşı olmayın, okullar açılmasın diye bir şey söylemedim. yukarıda okulların açılmasını ancak hangi koşullarda açılması gerektiğinden bahsediyorum, salağın biri okullar da açılacak üniversiteler de kudur diye mesaj atıyor. koşulsuz aşıya biat edenlerin iq seviyesini tahmin edebilirsiniz zaten, bu tipler sürü içinde hareket eden tipler. sırf aşılanma oranını yükseltmek, dış minnaklara hava atmak, ekonomiyi iyileştirmek için evet cebren ve hile ile aşıya zorlanıyor insanlar. bunu o kadar bariz belli ediyorlar ki aşılı olanların bulaş riski yokmuş gibi tamamen aşısız insanlara odaklanmış durumdalar. ben kimseye aşı olmayın demiyorum, önceki yazılarımda da mevcut, sinovac öneriyorum hatta ancak biontech deney tüpleri rahatsız, attıkları mesajlardan hangi psikolojide oldukları çok net belli oluyor.
  • yapmayın yeter artık lütfen ya troll müsünüz özellikle mi yapıyorsunuz ?

    millet ben de dahil olmak üzere tıkış tıkış gezip tozarken, herkes pandemi başından beri işinde gücündeyken, yaz gelince tatilini yaparken lütfen yapmayın!!!

    bizim okullara,öğrencilerin de eğitime ve okula ihtiyacı var. son nokta budur.eğitimden taviz vermeyelim artık.
  • açtık, 2 haftadır da eğitim yapıyoruz. geçen sene de vaka sayılarının tavan yaptığı dönemlerde 8 ve 12. sınıflara kurslar serbestken özel okulların çoğu tüm lise seviyesi sınıflarla yüz yüze eğitime devam ediyordu. 11'den 12'ye geçen çocuklarla okullar kapandıktan sonra bile temmuzun başına kadar yüz yüze eğitim yaptık. sonuçta birkaç vaka dışında hiçbir sorun olmadı. çalıştığım okuldaki bütün vakalar okul dışı kaynaklıydı (hemen hepsi aileden) ve vakaların hiçbirinde okulda başka bir kişiye bulaş olmadı. gerekli önlemler alındığında kalabalık olmayan ve iyi havalandırılan sınıflarda hiçbir sorun olmadığını bir buçuk yıldır birinci gözden görüyoruz. özel okulların en büyük avantajı büyük bina ve az öğrenci sayısı sayesinde sınıflarda dahi sosyal mesafeye uyabilmeleri. devlet okullarında bu imkan pek yok ancak ne zamana kadar kapalı kalacak okullar? bu çocuklar bir şekilde eğitim almalı. öğrenciler de öğretmenler de bir zahmet biraz dikkat edip gerekli önlemleri alacak. buna rağmen bulaşma riski var ancak aynı risk okullar kapalıyken markette de var. insanlar zaten pandemiyi falan unuttu her yerde dip dibe geziyor, bir okullar mı sıkıntı? hastalanacaksak da bir şekilde gelip bizi bulacak, okuldan kapmayalım diye nereye kadar eve kapanacağız? okuldan kapmasak başka bir ortamdan kapma ihtimalimiz var.

    ekleme: bu hastalığı çoğunca eve ve çocuklara çalışan aile üyeleri getiriyor. yeni varyasyonların çocuklara da bulaştığını biliyoruz ancak çocukların ve gençlerin kronik bir hastalığı yoksa çoğunlukla hafif atlattığını da biliyoruz. burada önemli olan çocuğu okula giden ailelerin aşılı olması. bir tane öğretmenimize ya da çocuğumuza bir şey olsa hepimiz kahroluruz ancak eğitimin daha fazla aksamaması şu an en önemli şeylerden biri olmalı. devlet okullarından gelen yeni kayıt öğrencilerimiz iki yıldır eğitim almamış. aralarında 9 ve 10. sınıfı neredeyse hiç görmemiş çocuklar var, iki yıldır evde yatmaktan bildiklerini bile unutmuşlar.
  • millet çatır çatır tatil yapıyorsa çatır çatır eğitim de alabilir. bu safsataları bırakın artık, işinize geldiği gibi yorumlamanızdan bıktık, usandık.

    herifler barda sürtüne sürtüne, tüttüre tüttüre eğleniyor, ertesi gün ayılmak için kahve içerken “okulları açmak çok saçma” diyerek pandemi duyarı kasıyorlar. oğlum sen eğlenirken 63 yaşında öğretmen olan babam “bu çocuklar ne olacak, nasıl yaralar sarılacak” diye kahroluyor. adamın geçim kaygısı yok, kendi çocuklarını kurtarmış. ama işte adam olmak başka bir şey.
  • 596 kişi de ölse okullar açılmalıdır. bir nesil göz göre yok oluyor...
  • sevgili sözlük dikkat buyurunuz lütfen;

    okulların kesinlikle açılması gerekiyordu, doğru olan bir karardır. umarım tekrar kapatılmaz.bakınız gelişmiş ülkere bu süreçte okul kapatma çok az, çünkü eğitim çok önemli ve bir çocuğun hayatından bunu almamalıyız. sadece eğitim olarak değil öğrenim olarakta becerilerden mahrum edilmemeli. sağlık tabi ki en öncelikli konu ancak uyulması gereken asgari tedbirlerle, sağlıklı bir eğitim ortamı zaten sağlanabiliyor.
  • bir öğrenci olarak risk her ne kadar devam ediyor olsa da bu kadar aşılanma sonucu açılması gerektiğini düşünüyorum, teşekkür ederim.

    yaşamayı unuttuk.
  • okullar açılırsa vakalar iyice artacak sonra yine gelsin kapanmalar. çok kişinin canı yanacak. adam olacak çocuk canlı ders ile de adam olur.
  • insanımız çok acayip, ne emmeye geliyor ne gömmeye
  • sevgili öğretmenim, dilersen sen bu işi birak home office biseyler bul. yav eğitim bitti bitti. aşağı çekecek baraj kalmadı memlekette. lütfen !!!
hesabın var mı? giriş yap