• esas adı ''hayatı sadeleştirmek için derle, topla, rahatla'' olan kitap. yazarı marie kondo. epsilon yayınlarından çıkan bu kitapta yazar insanların evlerinde gitgide biriken (ve genellikle hemen hemen hiç kullanılmayan, hatta bir süre sonra varlıkları bile unutulan) hemen her türlü eşyadan kurtulmak için bir takım öneriler, stratejiler veriyor. evindeki eşya yoğunluğundan kurtulmak, hayatına daha fazla yer açmak isteyenler için faydalı. hele de o evde yıllardır oturuyorsanız ve de evde bir kaç kişi ikamet ediyorsanız. ev çöp eve dönmeden son çare kitabı okumak ve uygulamak olabilir. bu konuda kurslar da veren yazarın önerilerine getirebileceğim tek eleştiri ''atılacak mı bırakılacak mı'' seçimini ''haz veriyor mu ?'' sorusu üstünden yapması. bununla beraber '' gerekli mi ?'' sorusu da sorulmalı diyorum.

    herkese iyi okumalar.
  • türkçeye kötü çevrilmiş, faydalı eser.
  • 30 haftalık hamileyken, bu yaz tatilinde şezlongda güneşlenirken okuduğum müthiş kitap. eve döner dönmez ilk işim, o ağır hamile halimle tüm gardırobumu boşaltmak ve bu kitaptaki teknikleri uygulamak olmuştu. hem gelecek bebeğimize yer açmak, hem de fazla eşyanın oluşturduğu ruhsal ağırlıktan kurtulmak için yaptım bunu. hatta kendimi durduramayıp eşimin de gardırobunu bir sabah aniden boşaltmıştım da eşim uyanır uyanmaz neyse devamını yazmayayım swh. çok çok faydasını gördüğüm bir kitaptır. tabii doğumdan sonra eve gelenler, annemler kayınvalidemler derken ev yine bir dağıldı, neyin nerde olduğunun kontrolü biraz kaçtı bende, ama yine de epey bir giysi çıkarmıştım ihtiyaç sahiplerine vermek için. gereksiz bir sürü de evrak, kağıt vs çıkmıştı. çok güzel bir detoks olmuştu, siz de kitabı okuyun ve evdeki detoksa hemen başlayın. kitabın virali gibi entry olmuş ya ama cidden çok güzel bi kitap swh
  • hala görüştüğünüz ve size saçma doğum günü hediyeleri veren arkadaşlarınızın hediyelerini atma konusundaki fikirlerini merak ettiğim kitap.

    mesela bana kar küresi almışlar. ne yapayım bunu. atsan atılmaz, nereye koydun hediyemi diyecekler. atmasan feci gereksiz bir yığıntı.

    öğretmen eşimin öğrencilerinden gelen çöpleri görmeniz lazım. atamıyor da, çocuklar üzülür diye.
hesabın var mı? giriş yap