• 21.yy türkiye cumhuriyeti soygunlarından yeni bir tanesi,

    devlet baba koyduğu gelir vergisinden, kdv ve ötv'den doyamamış olmalı ki gelir vergisi matrahlar ve sgk matrahları ile oynamaya başladı.

    şimdi arkadaşlar durum şudur; 2017 yılı itibariyle devlet sgk matrah oranını 13.331,40 tl olarak açıklamıştır. yani sizden 13k brüt kazancınıza kadar oransal olarak sgk kesintisi yapacak, 13k'dan sonra ise tavan kesinti uygulanacaktır. yani bir zamanlar bu iş bu kadardı.

    ancak devlet baba dedi ki, ya senin 13k'yı ücret dışı prim, ikramiye gibi ödemelerle geçtiğin aylar var, bu aylarda sen üst sınırı geçersen, bu aştığın rakamı bir sonraki ayın ücretine ekler ve matrahı öyle hesaplarım.

    yani siz 9k brüt ücret alıyorsanız, mart ayında 9k + 9k geliriniz olduğunda devlet 13k'nın kesintisini yapıp, 5k'yı kenarda tutuyor. bir sonraki ay matrahınızı 9k+5k olarak hesaplıyor ve yine tavandan kesinti uyguluyor. bir sonraki ay 9k+1k'dan matrah hesaplayıp bu defa da 10k ile kesintiyi uyguluyor.

    tabi şimdi ben 20-30k kazanıyorum benim halim nicedir diyenler olmaz diye tahmin ediyorum, o kadar kazanan bunu da araştırır herhalde :) ancak yine de söyliyeyim şu an için matrah devri max. 2 ay yapılabiliyor. ufak da olsa bir tesellimiz var bu konuda.

    herkese geçmiş olsun.
  • 2018 yılı için sgk tavan ücreti brüt asgari ücret 2.029,50 tl 'nin 7,5 katı olacak şekilde 15.221,40 tl olarak belirlenmiştir.
  • belirli aralıklarla ikramiye alan orta yükseklikte maaşlı çalışanların kabusudur.
    ocak ayı zamlarını anlamak isterken daha az maaş alınca biri kapatır, biri arar.

    o kadar çok arar ve o kadar anlamazlar ki ( haklılar bir yerde ) akşama doğru gözüm seğirmeye, mide bulantım artmaya başlar.
    saçlarımdan bahsetmiyorum bile.

    ek bilgi : devlet yakanı bırakmaz sevgili bordrolu çalışan.
  • primden sonraki 2 ay yatan maaşı cücük kadar bırakan lanet olasıca soygun yöntemi.
hesabın var mı? giriş yap