• bu hafta bozduğum, sony tarafından ps5 oyunlarını oynamak için yapılmış bir oyun koludur. benimkisi artık sola çekmektedir.

    sol analog bağımsızlığını ilan etti, ben yaratıktan kaçmaya çalışırken kendisi yaratığa doğru koşmak istiyor efenim durduramıyoruz.

    aynı zamanda ben filmleri ileri sarmak isterken o "hop kardeşim, ben daha buraları izlemedim" diyip kendi istediği yere kadar geri alıyor.
  • yaa bu her zaman böyledir gençler, sony her yeni kontrolleri üstüne 50 tane teknoloji-sensör ekler, ilk başlarda bu bir heyecan yaratır ama sonra hemen söner. ps3 kontrolcüsü üstündeki hareket mekanizması, ps4'teki dokunmatik yüzey vs. hepsi boşş işlerdi. eminim bundakiler de boş işlerdir. xbox kontrolcüsü her zaman ezip geçiyor(pil doldurup kullandığınız şarj süresinin aşırı uzunluğuyla bile) ve pc'den kullanacaksınız şaşmayın ondan çünkü sony sürücü çıkarmıyor, ds4windows'a bağlısınız.
  • dirt 5'i oynarken ellerim uyuşuyor. hissiyatı güzel adeta topraktaki çukurları, engelleri hissediyorsunuz ama bir süre sonra ellerimi karıncalanmış gibi hissediyorum.

    tetik tuşları harika arabanın gaz pedalına basıyormuş hissi var adeta.

    fakat dualsense'in desteklediği oyunları kolun tüm fonksiyonlarını kullanarak oynarsanız şarjı çok çabuk bitiyor.

    japon kardeşim yapmış ne güzel bize oynamak düşer.

    xbox series s'in kolu mu yoksa ps 5'in kolu mu diye sorarsanız: (bkz: seni seçtim çünkü sen farklısın)
  • sony bu kez harbiden yapmış. silahın tepmesini, tetiğin titreşimini, arabanın ağırlığını tam anlamıyla hissetme imkanı veriyor. tek kötü yanı şarjı çabuk bitiyor.

    edit: şarjı çabucak da doluyor ama.
  • playstation 4'te deneyen var mıdır merak ettiğim kontrolcüdür. madem playstation 5 alamıyoruz, dualsense alırız, en kötü pc'de kullanırım.

    edit: playstation 3'te çalışıyor ama 4'te çalışmıyormuş :) buna ne desem bilemedim.
  • cikan oyunların haptic feedback ve tetik efektlerini aşağıdaki entryde dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. oyun almadan evvel haptic desteğine bakar oldum şahsen. benim gibi her oyunu tek tek redditte aramayın, bazılarını derledim. icinde pc oyunları da var.

    (bkz: #133601323)
  • allahin belasi bir joystick.

    playstation 2 haric tum playstationlara sahip oldim, dolayisiyla tum controllerlari kullndim.

    hic bu kadar dandik bir joystick gormemistim.
    sinirlenip yere atacak yasi falan gemis biri olarak iki ayda 2 dualsense i bozduguma inanamiyorum. tanesi 1200 lira meretin. analog driftine osurdugum. sola cekiyor.

    allah belanizi versin, insan boyle urunu piyasaya surer mi?
  • batarya performansı rezalet derecede kötü olan sözde yeni nesil olan kol. hatta bu batarya performansı yüzünden acaba benim satın aldığım üründe mi sorun var diye servise göndermeyi düşünürken, genel yorumlarda gördüğüm kadarı ile herkes aynı şeyden müzdarip.

    bir önceki dualshock 4'te oyun oynarken batarya performansı 8-10 saat rahat giderken, dualsense'te ise bu süre yarı yarıya fark ederek 4-5 saate iniyor. üstelik titreşim ve led ışığı da kapalı iken!
  • benim dualsense şarj sürem ise şu şekilde:

    titreşimler ve ışıklar açık iken: 5 buçuk saat sonra şarj az uyarısı ve 8 buçuk saatlik ömür.
    titreşimler kapalı iken 6 saat sonra şarj az uyarısı ve 9 saat 45 dakikalık ömür.
  • xbox gamepad'ine göre müthiş ileri bi gamepad olmasına rağmen xbox gamepad'i kadar ergonomik değildir. ayrıca batarya konusu ise gerçekten can sıkıcı olabiliyor. değiştirilebilir olsa fena olmazdı.
hesabın var mı? giriş yap