• eski başbakanımızın kıbrıs harekatı ile ilgili yaptığı bir ropörtajında yunanlıların enosis hayalleri üzerinden dile getirdiği düşünceleri.

    bakın güncel global dünya görüşü nasıl olurmuş. yunanlıların o günlerde bize yaptığı hatanın aynısını biz "yapıyor olsaydık" neler olurdu açıklamış ecevit.

    bbc'nin kıbrıs harekâtı programının ilgili bölümü

    40 yıl sonra milletin peşinden koşturulduğu hatanın ayan beyan sonuçlarını söylemiş:

    "yunanlılar bizans tarihinin hayallerini canlı tutmaya çalışıyorlar. enosis'in maddi ve manevi unsurlarıyla helenizm hayallerine sahipler. dünyada bu tür tarihi zaferlerle ilgili hayallere önem veren hiç bir ulus, günümüz dünyasında huzur bulamaz. çok daha yakın bir döneme ait imparatorluk geçmişi olan türkiye eski topraklarını ilhak etmeye dair benzer hayallere sahip olsaydı türkiye bugün ne durumda olurdu? tüm komşularımızla aramız kötü olurdu."

    ülkenin bekasıyla ilgili problemler nasıl ele alınır, ülke nasıl birleştirilir, bir milletin demokratik liderinin uluslararası politika düşünceleri nasıl olmalıdır ve bunlar nasıl dile getirilmelidir görmek için programın tümünü izlemenizi tavsiye ederim.
  • (bkz: #79991050) bunu günler önce dile getirdik. çok geç olmadan ilişkilerimizi düzeltmeliyiz. tarihimizi unutmadan ileriye bakmalıyız. gerici olmamalıyız.
hesabın var mı? giriş yap