• uzun süredir özellikle kendimde gözlemlediğim durumdur. çoğu zaman depresyonun tek bir sebebi olmaz. ancak sözlükte çok fazla zaman geçirmenin depresyonu arttıran/tetikleyen bir yanı olduğunu keşfettim. tabi bu özellik doğrudan sözlükle ya da formatla alakalı bir durum değil bence. asıl mesele yazarların oluşturduğu sosyal topluluk ve bu topluluğun genel olarak takip ettiği, konuştuğu başlıklarla alakalı.

    sol tarafta sürekli eleştiri içeren, sürekli ulaşılamamış hayallerin ya da olumsuz siyasi ve sosyal gelişmelerin yer aldığı popüler başlıklar görülmekte. bu başlıkların altında ağırlıklı olarak olumsuz yorumlar, entry altı küfürler, karşılıklı mesaj kutusuna atılan hakaretler derken zaten bulaşıcı bir duygu durum olduğunu bildiğimiz ve hayal kırıklığı, ümitsizlik ve kaygının beslediği depresyonun ortaya çıkmasında sözlük önemli bir rol oynuyor.

    bu düşünceye bir kanıt olarak da neredeyse haftada bir gündemde üst sıralarda yer alan depresyon ve depresyonla başa çıkma konusu ile ilgili başlıkların yer alması gösterilebilir.

    diyeceğim o ki yazar, çaylak ve okur kardeşlerim eğer ki günlük 1 saati aşan sürelerde sözlüğe uğruyorsanız ve bir yandan da ama hafif ama ağır bir depresyonun içinde hissediyorsanız lütfen söylediklerime biraz olsun kulak asın ve bir yerlerden başlamak için hayata karışma sürenizi arttırmaya çalışın.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap