2154 entry daha
  • deprem anında elazığ’da askerdim. 18 günlük askerliği bambaşka hale getirdi bu deprem. gerçi bizimki askerlik sayılmaz ama olağanüstü şeyler yaşadık bizde.

    deprem anında koğuştaydım. 3. katta, üst ranzada uzanırken ailemi aramak için telefonu elime almıştım tam. deprem çok şiddetliydi ilk saniye olayı idrak edemedim. badimin ranzayı salladığını düşündüm. son katta olunca daha çok hissettik. inşaat mühendisiyim, kolon kiriş ve döşemenin aynı anda 30 saniye boyunca sallanmasına şahit olunca mühendisliğin ne harika şey olduğunu anladım.

    bir iki gün tedbir amacıyla koğuşlara almadılar bizi. ama binalarımız sağlam olduğuna ikna olunca komutanlar aldılar bizleri koğuşlara. asıl olay elazığ merkezdeymiş. terhis olunca merkezde yemek yer otogara geçeriz dedik. yol boyunca her herde afadın çadırını gördüm. yıkılan binalara ve yıkımı devam eden binalara, tamamen boşaltılmış binalara şahit oldum. nereye gittiysem orda çatlaklar vardı. arkadaşlar elazığ da cidden olaylar olağandışı.

    allah dışarıda kalanların yardımcısı olsun hava çok soğuk oralarda. inşallah gerekli yardımlar yapılıyordur. çünkü gerçekten ihtiyaçları var bunu gördüm.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap