1 entry daha
  • beyaz rengi bayraginda barindiran ve kendisiyle ozdeslestigi dusunulen takimlar** haricinde kullanilmasi pek mantikli olmayan formadir.

    futbolda forma rengi takimin kisiligini simgeleyen temel unsurlardan biri olarak goz onundedir. ornekse chelsea'ye bosuna maviler denmez veya portakallarin* zamaninda belki de sirf bu yuzden sempati kazanmasi da bosuna degildir. kirmizi seytanlar, mor menekseler vb. gibi daha bircok ornek mevcut.

    bayraginda kirmizi*, lacivert* gibi agresif renkleri barindiran kuluplerin ucuncu bir renk olarak beyaz formayi kullanmasini; bayraginda yesil-kirmizi-beyaz bulunan italya'nin* veya mavi-beyaz-kirmizi bulunan hollanda'nin tercihinin aksine sacma bulmam ise, beyaz renginin ne onlara gecmis degerlerinden oturu bir karizma - ki bu saydigim takimlarda boyle olmustur - ne de agresiflik barindirmamasi bakimindan rakiplerine herhangi bir gozdagi veremedigi icindir (bu ikinci unsur da genelde fosforlu formalar kullanilarak doldururlur).

    diyecegim odur ki tutulan takimi sahada baskin renkleri haricinde beyaz formayla gormek bazi baska degerleri hatirlattigi icin mi* veya sadece hissiyat olarak futbolun tadini kacirdigini dusundugum icin mi* nedir bilmiyorum hos bir sey degil. bir de aklima futbol tanrilarini getiriyor galiba, sanki boyle dini bir kiyafetmis gibi oldugundan midir nedir?!..

    bu beyaz formadan da kotu formalar yok degildir fakat, galatasaray in mavi formasi en guzel ornek. tuttugum takimi bu kadar yabanciladigim olmamisti hic. giymeyin, giydiymeyin kardesim boyle abuk sabuk kisiliksiz formalar.. galatasaray'in parcali formasi gibisi, sari lacivert cubuklu forma gibisi var mi..

    besiktas taraftarina acaip saygi duydugum ve konu da gerektirdigi icin futbolu eglence kilifinda saklayanlar adina su hatirlatmayi da yapmadan bitirmek icin olmaz, (bkz: erkek adam renkli takim tutmaz)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap