59 entry daha
  • behiye nin kitapçıdan aşırdığı kitap moby dicktir (bkz: #93441) , diğerini göremedim. nazan öncel gibi bir marjinal ve iyi popçu şarkılarıyla filmin türk sinemasında düzlemini belirliyor. tüm entrileri okuyunca insanın yazılmayanı yazma isteği tutuyor, bu sebeple berbat bir başlangıc yaptım biliyorum . neyse toparlan...

    eğitimli yönetmen elinden çıktığı çok belli olan film, diyeyim .
    roman ile ilişkisi ne derece bilemiyorum , fakat kutluğ ataman filminde "filmimi sadece sinema sanatı çerçevesinde değerlendirin" demek için elinden geleni yapmış ve ortaya senaryosu ve yönetimiyle dupduru bir kutluğ ataman filmi çıkmış .

    filmin gerek kurgusuyla, gerek oyuncu yönetimi ve senaryosuyla, gerek müziğiyle demek istediği "bu siz türklere çok uzak bir hikaye, bu filmi öyle izleyin " dir. jump cut lar, ekspreyonist mimikler, abartılı tikkymsi konuşmalar, erkeklerin, seks düşkünü, tacizci, otsbirci, ve şiddet düşkünü olarak yansıtılması, behiyenin akıl almaz hırçınlığı, lezbiyenliği ve handanın ne idüğü belirsizliği ... dikkat ederseniz hepsi aynı amaca hizmet ediyor. bu film sizi rahatsız etmek için yapıldım ben diye bağırıyor adeta. ve bazıları da hala filmden çıkıp "ya çok rahatsız oldum ben, hiç sevmedim filmi " diyebiliyor neden rahatsız olduğunu sorgulamak yerine. halbuki film yabancılaştırma etkisini zorlayarak izleyenin böyle davranmaması için elinden geleni ardına koymamış. ortaya bir bağımsız teenager filmi çıkmış, genelde avrupalı yönetmenlerden görmeye alıştığımız.

    behiye* kendi içinde oldukça tutarlı bir karakter olarak çizilmiş , fakat aynı şey handan için gecerli değil . zeki mi aptal mı olduğunu film bittikten sonra dahi anlayamıyoruz. hayatta başarılı bir kız nasıl olmalı, bir kızın kadınlığını kullanması zekice bişi midir, yoksa aptalca mı ... bu soruya daha cevap verememiş olmamdan kaynaklanıyor da olabilir bu eleştirim . ki net ve kesin cevap verebilen birileri varsa lütfen anlatsın bana da. gerçi geniş bir tartışma konusu.. neyse..

    filmde erkeklerin kullanımını takdir ettim . erkeklerin kullanımı diyorum zira, bir aksesuar olarak behiye ile contrast yaratmak için kullanılmış gibiler. ve behiye ye hak vermemizi sağlıyorlar, ama filmin sonunda behiye yerleri siliyor , yani unutmaya, yeniden başlamaya hazırlanıyor. erkek egemenliğinde bitiyor yani film . ne kadar uzaklaştırsa da yine de feminist olamıyor bu film bu yüzden (olmak istemiyor gerçi, tük halkı olarak hala ne kadar da uzak ve kapalı olduğumuz ima ediliyor) . handanın o reklam panosuna çıkması yerle yeksan ediyor bütün hayalleri, fikirleri (behiye için)(bir son umuttur çünki handan behiye için) . filmin ortalarında handan ve behiye nin reklam çekimleri giriyor, nasıl giriyor nerden giriyor onlar bilemiyorum , ama handan ın kaderinde bir "kadın" olarak ekmeğini kazanacağının yazılı olduğu anlamını çıkartıyorum ben o bölümlerden. ama behiye nin ne işi var orda onu anlamadım .

    sevdim sonuçta , başarılı bir film, kutluğ ataman a başlamak için ideal, feride çetin ve vildan atasever de gayet aşık ve iyi bir performans koymuşlar. bir daha izlenicek filmlerden..
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap