• sinemaya dell henderson'un 'who loved him best' filmindeki nell karakteriyle adım atan alabamalı bu güzel kadın sinemanın gelmiş geçmiş en ilginç karakterlerinden biridir. türk izleyicilerin 60'ların kitch abidesi televizyon serisi batman'deki black widow rolüyle hatırlayacağı bankhead aklına eseni yapan tavırlarıyla klasik hollywood starı steryotipinin çok dışında bir oyuncu hatta dönemin yapısının çok dışında bir kadındır.

    günde ortalama yüz sigara içen tallulah'ın, çok hızlı konuştuğundan ne dediğini anlamak için karşısındakilerin özel çaba sarfetmesi gerekirmiş. canı istediğinde hamallar kahvesine gider, canı istediğinde izbe bir barda sabahlarmış.

    tallulah'ın şov dünyasına adım atması adı gibi garip bir şekilde olmuş. londra'daki bir tiyatrodan bir piyeste rol kapan genç bankhead eşyalarını toplayıp adaya gitmek için hazırlanmış. tam bu sırada ingiltere'den gelen ikinci bir telgrafla rolünün iptal olduğu bildirilmiş. tallulah buna aldırmayarak adaya gitmiş ve tiyatro sahiplerine ikinci telgrafı almadığını söylemiş. tiyatro sahipleri de el mecbur tallulah'a rolü vermek zorunda kalmış.

    bu rol onun için dönüm noktası olmuş ardından paramount'tan teklif aarak hollywood'a adım atmış. ikinci marlene dietrch olarak lanse edimesine rağmen tallulah her daim tiyatroyu kalbinde ayrı bir noktada taşımış.

    tabi ilginçlikleri bununla sınırlı kalmamış gece dörtte yatsa bile sabahın sekizinde çakı gibi ayakta olan tallulah bir dönem sahnelerden kopup ciddi ciddi politikayla ilgilenmiş. churchill hayranı olan tallulah madam churchill yüzünden hiç bir zaman aşkına karşılık bulamamış.

    buyrun size 1902-1968 yılları arasında yaşamış olan bu her eve lazım hatunun gülcemali:

    http://www.leninimports.com/…bankhead_gallery_1.jpg

    http://www.leninimports.com/…bankhead_gallery_2.jpg

    http://www.leninimports.com/…bankhead_gallery_5.jpg

    http://www.leninimports.com/…bankhead_gallery_4.jpg

    http://www.imdb.com/name/nm0000845/photogallery
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap