• bugün bir eczacı ismail durmuş(38 yaşında) bir de üniversite son sınıf öğrencisi emircan kılıçkaya(23 yaşında) hayatını kaybetti. eczacının bilinen kronik hastalığı yokmuş. götünü yaya yaya gençlere bir şey olmaz deyip gezenler gezmeye devam edin. çalışmak zorunda kalanlara da diyecek bir şey yok her şey daha güzel olabilirdi.

    edit: birçok yazar arkadaş mesaj atmış. hayatını kaybeden öğrenci itü uçak mühendisliği öğrencisi emircan kılıçkaya çoküzgünüm gerçekten gencecik pırıl pırıl bir insan ailesine ve sevdiklerine sabır diliyorum. kaynak isteyenler için
    kaynak: https://twitter.com/…tatus/1248966848470753280?s=21
    kaynak: https://twitter.com/…tatus/1248995155241295875?s=21

    edit2: mesaj atan bir yazar arkadaş immün sisteminin zayıf olabileceğini belirtti. kronik rahatsızlıklara vurgu yapmamızın tek sebebi şu; televizyonlara çıkan uzmanların devamlı olarak kronik hastalığı olanları ön plana çıkartmaları bunun sonucu olarak da rahatsızlığı olmayan insanların rahat davranmaları.

    edit3: kronik hastalığı olmadığını belirttiğim için panik pompaladığımı belirten bir arkadaş olmuş. tekrar ediyorum insanlar kronik hastalığım yok diyerek çok rahat davranıyor. gençliklerine güvenip maske dahi kullanmıyorlar. kimseyi korkuya sevk ettiğimiz yok. psikoloji alanında çalıştığım için gün içinde sürekli ebeveynlere karantina günlerinde çocuk psikolojisi hakkında bilgi veriyorum. bu sözlükte de anne baba abla abi teyze dayı vb aile büyükleri var evimizdeki yaşamımızı ve hayat kalitemizi daha iyi seviyelere getirebilir. evet özgürlüğümüz kısıtlandı doğru ama insanlığımız kısıtlanmadı doğru dilediğimizi yapabildiğimiz bir çağdayız ama bazı zevklerimizi ve keyiflerimizi terk etmek zorunda kaldık. ancak zihinsel becerilerimizi devreye sokup yeni alternatifler geliştirebilmeliyiz. şu an içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun hepimiz evde lideriz konumdayız ve liderliğimizi ön plana çıkarmalıyız.

    son edit: konu nerden nereye geldi. sağlık bakanımızın da dediği gibi herkes hastaymış gibi tedbir alsın, diliyorum en kısa sürede salgın kontrol altına alınır.
    herkese sağlıklı günler dilerim.
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap