23 entry daha
  • 1) (bkz: it's always sunny in philadelphia) kesinlikle mod yükseltir kesinlikle. amerikan kara mizah dizisi. her şeye dair bir yorum görüyorsunuz, çok çok ofansif. bir grup arkadaşın bir bar işletirken başlarından geçenleri anlatıyor. her biri ikiyüzlü, bencil, açgözlü yani hiç sevilmeyecek tipler. komediyi de bu getiriyor bence, güzel ve ahlaklı insan izlemek isterseniz friends falan izleyin. sonra gerçekler neden böyle değil diye ağlarsanız bilmiyorum. vikipedi'de güzel bir özet buldum. nolur izleyin diye vikipedi'den copy paste yapıyorum şu dizideki karakterlerden neyim eksik kaldı yahu yazıklar olsun..

    "dizi, kendilerini "the gang (çete)" olarak adlandıran ve yaşlarından beklenenin çok daha azını becerebilen, ahlaki anlayışları oldukça zayıf bir grup arkadaşın başından geçenleri anlatmaktadır. çete iki kardeş olan dennis ve deandra reynolds, onların üvey babaları frank reynolds, arkadaşları charlie ve mac'ten ibarettir. gruptakilerin her biri oldukça sahtekar, açgözlü, bencil, ahlaksız, sadakatsiz, tembel, düzenbaz, iki yüzlü, kibirlidir ve her zaman tartışabilecek saçma bir konu bulabilmektedir. her bölüm genellikle kendilerince kusursuz olarak yaptıkları tasarıların peşinden koşarak, kişisel çıkarları için birbirlerine ya da başkalarına komplolar kurarak ya da sadece eğlenmek için birbirlerinin rezil oluşunu seyrederek geçmektedir. taktikleri insanlara genellikle duygusal ve bazen de fiziksel acılar tattırmayı içerir. bununla birlikte düzenli olarak çetenin dışındaki kişi ya da kişilere şantaj yapmayı ya da onları kışkırtmayı da denerler.

    beraberlikleri hiç de sağlam değildir. sonucunun ne olacağına bakmaksızın anlık ya da kişisel bir çıkar için birbirlerini "satmakta" hiçbir sakınca görmezler. neredeyse yaptıkları her şey bir süre sonra birbirleriyle bir yarış haline dönmektedir. düşündüklerini yapma konusunda oldukça beceriksiz olmalarına rağmen, kişisel kanaatlerini korurlar ve halk içindeki imajları ve itibarları konusunda oldukça takıntılıdırlar. kendilerini aşırı derece değerli bulmalarının yanında istediklerini elde etmeye çalışırken az da olsa utanç duyguları kendini gösterse de mirasa konmak için kokain çekmek, bir pederi (rahip) yoldan çıkarmak, bir başkası üzerinde casusluk yapmak için deri bir koltuğun içine girmek gibi genellikle grup içinden bir başkasının utanç verici, iğrenç ya da anlamsız bulacağı işlerin içine dalarlar."

    ----

    2) (bkz: avrupa yakası) biliyorsunuz bu diziyi, etkisini de. ben ilk iki sezonu çok seviyorum, bir de sacit - şahika bölümlerini. çoğu karakter müthiş, hayatımın bir parçası oldular.

    gülse birsel ve rob mcelhenney-charlie day-glenn howerton; iki dizinin yazarları. iki tarafın da alnından öpüyorum, hayatımda hiç bu kadar başka bir şey güldürmedi beni.
243 entry daha
hesabın var mı? giriş yap