5 entry daha
  • obradoviç'in henüz sözleşme yenilemediği, takım bütçelerinin belli olmadığı bir sezonu açıyoruz. euroleague bu sene katılan takımlarla devam ediyor. burada en büyük zararı virtus bologna aldı. ciddi yatırımları vardı, hala zenit yerine virtus gelse hayır demem.

    takımların çoğunun organizasyon geliri yüksek değil o yüzden sezonun tamamlanmaması çok büyük fark yaratmadı ama takımlara patronaj saglayan kurumlarda sıkıntılar var. mesela cska'yı direk devlet şirketi fonluyor, şu andaki petrol fiyatları ile sıkıntı yaşayabilirler. türk takımları zorlu ekonomik şartlar altındalar. fenerbahçe'nin 30 milyon dolarlık bir bütçe oluşturamayacağı aşikar. efes'in de geçen seneki bütçesinin altına düşeceği öngörülebilir. panathinaikos ve olympiakos ne durumda kestirmek güç.

    su anda cok fazla bilinmeyen var ama genel olarak takım beklentilerimizi yazabiliriz.

    anadolu efes: sezonu ligin en iyi takımı olarak tamamladılar, şampiyon olamadılar ama karsılarında durabilecek takım yoktu ligde. yeni sezona bütceyi düsürerek girecekler muhtemelen. micic nba yaparsa daha düşük bütçeli biriyle orayı doldurup takımı tamamen larkin'e bırakacaklar. james anderson gider. tibor pleiss gider. hatta duruma göre singleton'da gidebilir. bütçeyi ne kadar düşüreceklerine bağlı. ama en son salacakları isim singleton olur. eger singleton kalırsa peters gider. singleton maliyeti yüksek bir oyuncu 2 m usd'ye yakın maliyeti var. sertac'ın performansı tibor'un gönderilmesi için cesaret verdi. ryan brokehoff dedikoduları vardı. alper yılmaz bu sene 8 yabancı ile oynayacaklarını söylemişti galiba. bu şartlarda uygun bir kadro kurulabiliyor. ben galatasaray doga sigorta'dan harrison'ın da uygun bir aday olduğunu düşünüyorum. zaten efes oyununda james anderson'ın çok uzun soluklu bir katkısı yoktu. maliyeti daha düşük stabil bir şutör olarak harrison kadroya katılabilir. yine şehmus hazer için efes ve fenerbahçe takipte. şehmus'un bu iki kulübe de gelmesini istemem. tolga geldiğinde ne olduğunu görüyoruz. mümkünse ertuğrul erdoğan'ın galatasaray'ına ya da orhun ene'nin ellerine gitsin. eurocup geçişi çok önemli. bcl'in seviyesi eurocup'tan çok daha aşağıda. gerçi bu sene ileri doğru bir adım attılar ama görmek lazım.

    fenerbahce: ne yapacakları hiç belli değil. o yüzden yorum yapmak zor. obra giderse datome, kostas ve vesely'de gider. nando de colo'da gidebilir. tekrar yapılanmaya giderler. benim şahsi fikrim maddi yönden hiç zorlamayıp daha genç ve dinamik bir ekiple yola devam etmek. trinchieri'yi basa getirip 15 m usd'lik bir bütçe ile tekrar yapılanmaya baslanabilir. saras ismi herzaman gündemde ama saras'ın zalgiris'teki bütçesi zaten 13 m usd. yani saras ben takım arıyorum dese barcelona devasa bütçesi ile saras'ı başa getirir. o yüzden sarasolacagını hiç sanmıyorum. bekleyip göreceğiz. tabi obradovic 'in ne karar verecegini göreceğiz. bildiğim tek şey lauvergne'in kesinlikle takımda olmayacagı. tahminim nando ve sloukas'ın aynı anda takımda olmayacagı. derrick williams'ın da takımda olmayacagını düşünüyorum.

    - real madrid, jaycee caroll'la uzattı. ortalık karısınca onlarda risk almak istemedi. tavares giderse poirier'i getirecekleri söylendi. gayet iyi bir tercih.

    - barcelona malcolm delaney ile yolları ayırdı. delaney armani milano'ya gitti. muhtemelen kevin pangos'ta ayrılacak. nick calathes'i getircekleri konsuluyor.

    - milano'nun o kısır hücümuna cesitlilik katacaktır. milano herkese talip gibi. derrick williams ve singleton içinde talipler. bu sezonun bitmesine en cok sevinenler onlar herhalde. bircok takımdan cıkacak parcaları toplayacaklar. gigi datome için de beklemedeler. shavon shields'ı kadroya katacakları söyleniyor.

    - lorenzo brown'da yunan takımlarının radarında. aslında milano için çok uygun bir isimdi ama onlar daha garanti bir skorere yöneldi.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap