849 entry daha
  • bu şekilde, bir cinayeti en ufacık bir hafifletmeye dahi maruz bırakmaya kalkan insanların yatacak yeri yok!

    siz yanlış sevgili seçimleri yapınca niye öldürülmüyorsunuz, bana onu bir desenize hele? kadınların ekseriyeti neden her gün öbek öbek erkek boğup ormana atmıyor da her gün bunu yapan erkeklerle karşılaşıyoruz?

    kim hiçbir hata yapmayacağını sanıyor ya? erkekler bu konuda hata yapma lüksüne çok daha fazla sahip, çünkü nasıl olsa işin ucunda tecavüz, ölüm riski yok. bu nasıl bir lüks, bunun farkında olmadan böyle geniş geniş konuşmak ne kadar alçakça ya!

    soru çok basit, sizin hata yapma özgürlüğünüz var da bir kadın hata yapınca neden canıyla ödesin istiyorsunuz? siz bunu nasıl normal bulabiliyorsunuz?

    benden de siz erkeklere tavsiye: reddedilmeyi normal karşılayabilecek olgunluk seviyesine erişin. ergenliğinizi tamamlayın ve yetişkin olun. sorumluluk alın. kolay olanı değil, doğru olanı yapın. mesela zaten öldürülmüş bir kadın üzerinden diğer kadınlara söz söyleyeceğinize, yiyorsa kalkıp etrafınızdaki erkeklere akıl öğretmeye başlayabilirsiniz. "abi reddedilmek çok normal, amma büyüttün sen de berk! ben etrafa laf atan erkeklere iyi gözle bakmıyorum tahsin abi. ne hakkın var başka kadınlara yiyecek gibi bakmaya amca ya?! ne demek 'elimden bir kaza çıkacak', sen kimseyi şiddetle tehdit edemezsin okan!" gibi.

    kaçınız yiyip de etrafındaki erkekleri uyardı, üstüne düşeni yaptı da gelmiş burada kadınlara akıl veriyor? böyle uyarırsan, mazallah yeterince "erkek" bulunmayabilirsin, hatta "ibne la bu, karılara bakmıyo" da diyebilirler hakkında, di mi? sen bunları göğüslemeyi göze alıp ataerkil hemcinslerinle yeterince yüzleştin mi de gelip bana akıl veriyorsun? ben ve benim gibiler hem ataerkil erkeklerle, hem ataerkil kadınlarla, hem senin gibi "modern görünümlü/iyiniyetli gizli ataerkiller"le uğraşıyoruz.

    herkes hem devletten kadın cinayetlerine, şiddete yönelik yaptırım talep etsin, hukuki açıdan bastırsın, hem de kendi çevresinden başlasın erkekleri düzeltmeye emek ayırsın. ondan sonra bakalım kadınlara "öldürülmemeleri için tavsiyeler vermenize" gerek kalacak mı?

    ama yok, başlık açıp kadınlara "tavsiye" vermek daha kolay, di mi? kim uğraşıcak öbürüyle. oysa bu bak beş dakka, hop, bas enter'a, "ben onların iyiliği için dedim"i de yapıştır yanına, mis. koftiler sizi be! "yardım"mış, "farkındalık"mış. sen önce kendi yaptığındaki yanlışlığı fark et. gölge etmeseniz yeter, bıktık sizin gibilerden be, gerçekten bıktık, işiniz gücünüz şov, sizin kadar yalandan, sahte, uyduruk bir hayatı olmamalı kimsenin!

    evet belki partnerinizi seçebilirsiniz (belki demem herkes seçme şansına sahip olmadığından), arkadaşınızı eşinizi dostunuzu seçebilirsinz, ama ailenizi, akrabalarınızı, sokakta yanınızdan geçecek insanı, bindiğiniz toplu taşımadaki tipleri seçemediğiniz sürece şiddetten sadece bireysel seçimlerle uzak kalabileceğinizi zannetmek hayaldir. hayatında babasından, erkek arkadaşlarından, sevgililerinden hiç şiddet görmemiş bir kadınım, kendi çevremi özenle böyle yaratmaya çalışıyorum, ama sizin gibi şuursuz olmadığım için ne etrafıma bakarak "bütün erkekler melektir" diyorum, ne de iyi örnekleri göz ardı ederek "bütün erkekler şeytandır" diyorum. çünkü çevremi seçebileceğimin farkındayım, ama söz konusu şiddeti önlemek olduğunda bunun yeterli olmadığının, herhangi bir günde tacize, tecavüze uğrayabileceğimin, kaçırılıp öldürülebileceğimin ve bunu asla seçimlerimle engelleyemeyeceğimin de farkındayım.

    odadaki fil misali ortada bir şiddet sorunu varken sadece kadınların partner seçimini dile dolayanlar da filin anca kuyruğunu tutmuştur.

    edit: küfretmek istemiyorum, ama şu entry'ye cevaben "ama erkekler de psikolojik şidddete uğrayabiliyor, neden tek taraflı bakıyorsun :( " diye ağlayan erkek zekasızlığıyla bir kez daha karşılaşırsam gerçekten küfredicem! kadın öldürülmüş, allahın beyinsizi bana gelmiş "psikolojik şiddet" diyor ya! evet, ikisi tamamen aynı, nasıl da düşündün bunu, bravo sana. bu resmen "evet ben en fazla uğraştırılırım, ama sen öldürülürsün" diye itiraf etmektir. "ben yardım alabilirim, terapi görebilirim, bir gün işleri düzeltip hayatımı normale döndürülebilirim, ama sen öldürülüyorsun. bu durumda "siz neden hatanızın bedelini canınızla ödemiyorsunuz?" diye sormak "tek taraflı bakmak"tır. öldürüldüğün için senin asla işleri düzeltebilme imkanın omayacak. öldün çünkü. ama tabii ki benim psikolojik şiddete uğramam senin öldürülmenden daha önemli!" ne diyeyim ya, öldürülmenin ağırlığını anlamak için illa sevdiklerinizin sevgilileri tarafından öldürüldüğünü mü görmeniz gerekiyor ya, siz kendinizi insan tanımına nasıl sokuyorsunuz utanmadan?

    (evet ayrıca evet ben bu entry'de "kadınlar neden öbek öbek erkek boğup ormana atmıyor?" demedim de, "kadınlar asla psikolojik şiddet uygulamamıştır ve uygulamayacaktır" dedim, hı hı. okuma yazma bildiğini iddia eden insan bunu yazamaz ya, yazamaz! keşke sizin gibiler odun olsa, tomruk olsa, bari oksijen israf etmezdiniz!)
796 entry daha
hesabın var mı? giriş yap