30 entry daha
  • ya harbiden esprilerinizi sikeyim, hepinizin alayınızın. her başlığı çöp haline getiriyoruz el birliğiyle. ondan sonra yüzlerce entry arasında görüntü bilgi vs ara dur.

    çok merak ettiğim ve göremediğim için üzüldüğüm doğa olayıdır. 1 haftadır perseids izleyeceğim diye yana yakıla ortam yarattım kendime, benle birlikte izleyen herkes benden çok gördü. bugün mecburen şehre döndüm, al işte efsane bir meteor olayı yaşanmış. muhtemelen perdeids kalıntılarındandır.

    edit: 4 saniyelik videosu ortamlara düşmüştür. başlığın ilk entry'sinde paylaşılmış olan videonun linkini de bırakıyorum buraya. başka görüntüler görürsem eklerim. kısa video videoya bakarsak göktaşı düşmemiş havada infilak etmiş gibi görünüyor. ancak başını sonunu bilemediğimiz için net bir bilgi alamıyoruz.

    edit2: şu videoya göre düşmemiş olduğunu net olarak teyit edebiliriz. atmosfere giren bir göktaşı yanıyor ve bir süre sonra patlayıp yok oluyor. patlama noktası yüzeye nispeten yakın gibi gözüküyor, dağıldığı noktanın yakınlarına irili ufaklı (maksimum çakıl taşı büyüklüğünde) parçaları düşmüş olabilir.
200 entry daha
hesabın var mı? giriş yap