5 entry daha
  • "zilan katliamı, kemalist diktatörlüğün kürtlere uyguladığı ikinci büyük katliamdır. 13 temmuz 1930 yılında ağrı serhildan'ına karşı yürürlüğe sokulan bu katliamda insanlığın en ağır suçları işlendi.
    "hamile kadınların karınlarının deşildiği gündür zilan "
    #komkujiyageliyêzîlan"

    diyen zavallı bir ırkçının ırkçılıktan dem vurması olayıdır. olay da ırkçılık değil. tamamen ortadoğu çomarlarının mağduriyet çıkarıp, bağırıp çağıran fakat hiç kimseye, insanlığa gram faydası olmayan klasik tavırlarından ibaret. türkiye'de kaç kürt türkçe bilmiyor? 1930 doğumluların büyük kısmı, yani çok az. peki kaç arap var türkçe bilmeyen en az 5 milyon. yani bu 5 milyon ülkeye sokulan katıksız, türkçe bilmeyen, dışarıdan gelmiş kesim. aboneliğe gelince, her işin bir yolu yordamı olan, kuralsızlığın ve hilenin cirit attığı bir şehirde şubeye gidip aboneliği yaptırdığın kesin. annenin kimliğini alıp abonelik yaptırdığın da kesin. aslanım kuralla karşılaşınca hemen dikleniyor. bilinçli kürt soydaşlarımı tenzih ederim. bunlar eğitilmez, eğitimleri ana dilde dahi olsa eğitilmez, denendi olmadı kasmaya gerek yok. ülke bu zihniyetsizlerle yeterince zaman, para, insan kaybetti. atatürk düşmanlığı, vatan pahasına siyaset ve çıkar yarışından bu ülke her zaman zarar gördü. zaten dikkate alınacak biri değil, klasik cahil kafası!

    edit: annesinin kimliğiyle hattı aldığına emindim. https://twitter.com/…tatus/1297304990223138817?s=19

    edit 2: özelden savunma bulamayınca "zilan katliamı" na takılmış ırkçı terörist sevicileri bilgilendirelim. isyanı başlatanlar taşnak komitesi (ermeni terör örgütü) yöresel birkaç süryani ağa, osmanlı yüzbaşısı ihsan nuri. ermenilerden ciddi mali destek alınarak birinci harekata 40 bin ikinci harekata 60 bin silahlı isyancı katıldı. ihsan nuri denen hain it atatürk'ün başarısını çekemeyen zavallı bir mahluk. gazete bastırıyor, ağrı da cumhuriyet filan ilan ediyor. abd ve ingiltere'den destek alıyor. ne zaman? tam da 1929,1930 dünya ekonomik bunalımı sırasında, yani ülke ne zaman dara düşse bu tip hainler her zaman ortaya çıkıyor. ölülere gelince, ölülerin hemen hepsi silahlı isyancı. yerel halk ercişe iskan ettiriliyor ve köyler yakılıyor. taktik yüz yıldır aynı, değişen hiçbir şey yok. atatürk hiçbir suçsuz sivilin öldürülmesine izin vermez, vermedi bunu kafanıza sokun. bu şuna benziyor, eli silahlı 15 kişi için "o binada siviller var, siviller öldürülüyor" ile "zilan'da 48 bin sivil öldürüldü" aynı zihniyet. 60 bin isyancıdan 15 bini öldürüldü. diğerleri iran'a kaçtı. 48 bin sivil öldürüldü diyenler rakamı sallamakla birlikte silahlı teröristleri de sivil olarak sayıyor galiba.

    edit 3: ağrı harekatında umduğunu bulamayanlar, şu anda türkçe bilmeyen kürtlerin sayısı hakkında saldırıya geçti. neymiş türkçe bilmeyen en az 5 milyon kürt varmış. hassss... hadi yine iyisiniz ciddiye alıp cevap vereceğim. 1965 verileriyle başlayalım. bilindiği üzere bu yıllarda 45-65 de konuşulan dil üzerinde de nüfus sayımı esnasında veriler oluşturuldu. 45-65 türkçe bilmeyenlerin oranı 45'de kürtçe bilip, türkçe bilmeyenlerin oranı kürtçe bilenler içinde yüzde 70. okuma yazma oranının kürtler içinde sadece yüzde 10 olduğu dönemden bahsediyoruz. 65 de ne olmuş, kürtçe bilip türkçe bilmeyenler yüzde 60'a düşmüş. yani ortalama her 20 yılda yüzde 10 azalıyor. 85'de yüzde 50, 2005'de yüzde 40, 2020'de yüzde 30 diyelim. çıkardığımız veri doğru mu olacak, hayır! neden, çünkü okuma yazma oranı müthiş derecede hızlandı. e nerden biliyorsun? ilginç ama 1993 ve 2003'te hangi dili bilenlerin kaç çocuk doğurduğu araştırması yapılmış. hangi dil kaç çocuk
    veriye göre 1993'de sadece kürtçe bilenler toplam nüfusun yüzde 2.3'ü ve ortalama 6 çocuk doğuruyorlar. 2003'te yüzde 3.2'ye çıkmış bu oran ki bunun nedeni de kürt nüfusunun 10 yılda yüzde 4 artmasından kaynaklanıyor. (veri tüm türkiye için) yani bizim kaba hesapla kürt nüfusu içindeki yüzde 30'luk sadece kürtçe bilen oranı, kürt nüfusu içindeki (yüzde 17'de 3.2) yüzde 15'e düşmüş oluyor son 17 yılı da kaba taslak hesaba katarsak bu veri yüzde 10 altında. yaşlı ölüm oranı, okuma yazma oranının yükselmesi, tv, akıllı telefon vs etkilerini gözardı ederek en yüksek ihtimalle türkiye'de türkçe bilmeyen kürt sayısı 1.8 milyon civarında. birebir sayım yapılsın bu sayı bir milyon altına düşecektir. cahil fikrini savunmak için yalana başvurur, yarı cahilse önce kendini, daha sonra herkesi yalana inandırmaya çalışır. en tehlikelisi yarı cahildir.
251 entry daha
hesabın var mı? giriş yap