5 entry daha
  • küresel ısınma nedeniyle kızıldeniz'den akdenize geldiği söylenen ve son yıllarda akdenizde çok sık rastlanan bir balığın adıdır aynı zamanda. japonların fugu yaptığı balıkla alakası var mıdır bilemiyorum ancak bu balığın da zararlı olduğu söylenmektedir. uzun süreli tüketiminin vücutta civa birikimine yol açtığı, karaciğeri ve iç organlarının zehirli olması sebebiyle zehirlediği ama etinin temiz olduğu veya üreme döneminde zehirli olup seks düşünmediğinde temiz olduğu gibi farklı iddialar vardır kendisi hakkında.

    zaten tipine baktığınızda yemek isteyeceğiniz balıklardan değildir. at dişi gibi dişleri var. derisi kadifemsi saçma sapan bir deri. suyun dışına çıktığında yanaklarının altı balon gibi şişiyor ve tıslıyor bu hayvanoğlu hayvan. ancak buna rağmen kilosu 5 ytl'den pazarlarda satıldığı da görülmüştür. etinin lezzetli olduğu iddiası ucuz fiyatla birleşince mis gibi balıklara tercih edilmektedir zaman zaman.

    bir de balık tutma zevkinizin içine sıçar bu şerefsiz balık. her boka atlar, yem av yöntemi vs seçmez. diğer balıklara fırsat vermez. irileri o hayvan gibi dişleriyle oltalarınızı koparır. ayrıca denizdeki diğer balık türlerine de zararlı olduğu iddia edilmektedir. önlem alınmazsa zamanla akdeniz'de daha fazla yayılması beklenmektedir. yani komple baş belasıdır. şerefsiz, haysiyetsiz, utanmaz, arlanmazdır.

    olur da oltanıza takılırsa yemeyiniz ama sağ da bırakmayınız. neslinin tüketilmesine katkıda bulununuz.
202 entry daha
hesabın var mı? giriş yap