2 entry daha
  • (bkz: #113917807)
    ne olursa olsun diğer düşünce geleneklerinden bihaber bir şekilde felsefeye, amiyane tabirle bodozlama dalınmasına şiddetle karşı çıkıyorum. eğer kişinin gerçekten böyle bir talebi varsa ben mukayese yöntemini tavsiye ediyorum.
    ilmi meselelerde "ben çok okudum" gibi içi boş gösterişlerden ziyade bir "usul" ile hikmeti aramak esas olandır.
    benim tavsiyem öncelikle resme büyük bakın! düşünce geleneklerini içine alan genel ikincil bir kaynağa başvurun. daha sonra ilginiz doğrultusunda yavaş yavaş ilerlemeye başlarsınız allah'ın izniyle... ilim aceleye gelmez!

    ek: az önce ilgili bir arkadaş ile bu başlık bağlamında "tarih yazımı" üzerine konuştuk. tam ikna ediyorum derken "bodozlama" isim tavsiye istedi. mukayese dediğim zaman kişiye ağır geldiği için ve direkt aksiyon yaşamak istediği için bir isim verilmesi daha çok dikkatini celb ediyor. ve böyle entryler daha çok ilgi çektiği için doğru yöntem sayılıyor. bilgiye kolay erisebilmenin böyle mantık hatası davranışlara yol açması şaşırtmıyor.
    ıyi kardeşim madem böyle hoşunuza gidiyor bari gidin aristoteles'in mantığını okuyun. bir de bu modern eğitimin klasiği şudur. bir arkadaşta yazmış en kötü "giriş"kitabı okunur. ben de salak gibi belki bir kişi dediklerimi anlar diye kendimi paralıyorum. nabarsaniz yapın :)

    ek 2: hayır yani felsefe tarihini yazanlar sadreddin konevi'yi görmezden gelmiş. ne yapalım bizde mi görmezden gelelim..(zaten istenen o ya..)
    azıcık mantıklı ve uyanık olun be kardeşim
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap