22 entry daha
  • lichess üzerinde bir oyunda 45 civarı puan kazanmak için ya hesabınızın görece yeni olması lazım ya da sizden çok çok yüksek puanlı birine karşı zafer elde etmeniz lazım.

    aynı durum chess.com için de geçerli. puanlar belli mantığa göre veriliyor.

    eğer siz chess.com üzerinde direkt gelen özelliği (bana puanı benimkine -+50 olan oyuncu bul) kullanırsanız 7 ile 9 arası bir puan kazanırsınız galibiyet başına. aralık açıldıkça da kazanıp kaybedeceğiniz puan artar.

    chess.com çok iyi özelliklere sahip ancak hem deli gibi reklam barındırıyor, hem de analiz yapabilmek için bile ücret istiyor (2 tane ile kısıtlı). bulmaca çözmek işi limitli, para bayılırsan ancak ücretsiz.

    lichess belki chess.com kadar çok özellik barındırmıyor ancak daha hızlı, daha pratik, eğitimler ve çalışmalar yönünden daha zengin (herkes hazırlayabiliyor çünkü) ve bulmaca konusunda daha cömert.

    ben lichess üzerinde hiç hile nedeniyle puan iadesi almadım, şüphelendiğim oyuncular elbette oldu. ama chess.com üzerinde 4 farklı zamanda hile yapan biriyle oynadığım için iade aldım.

    yine de şurası hilekar kaynıyor diyemem, çünkü her yerde var.

    ancak lichess üzerindeki sınırsız analiz ve bulmacalar ile, her oyun sonrasında kullanabileceğiniz "hatalarından ders al" seçenekleri lichess'i gözümde öne taşıyor.

    gün içinde 6. bulmacayı çözmek için neden chess.com'a para vereyim ki zaten?
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap