10 entry daha
  • kendisinde mevcut bulunan bilgileri tutup dagitim sirketlerinden isteyen bir kurumdur.

    bayilik lisansini kendileri verip bir de sitelerinde yayimliyorlar, sonra dagitim sirketlerinden lisansli bayi listesini istiyorlar. sonucta olan sey, dagitici sirketlerin bu raporu epdk'nin sitesinden dokup onlara geri vermek oluyor.

    akaryakit piyasasindaki acigin %100'e yakin olmus oldugunu tahmin ediyoruz ve epdk faaliyetleri sonucunda bu acigin oldukca dustugunu de goruyoruz. gerci yaptirimlari cok agir, yanlis kesilen bir faturanin cezasi 700.000 ytl. tasima lisansi olmadan akaryakit tasiyan bir tankere verilen ceza 120.000 ytl, ki tankerin fiyatindan fazladir bu rakam.

    ez cumle, epdk akaryakit piyasini duzen icine alma konusunda oldukca etkili olmustur ve etki alani da bundan sonra daha da artacaktir. cunku su ana kadar lisanslarla ugrastilar, sonra ulusal marker ile kacak akaryakiti tespit debilecek sistemi oturtmaya calistilar. sira, dagitici firma-bayi arasindaki akaryakit trafigini denetlemek olacak. kacakcilgin en cok oldugu sektorlerden biri olan akaryakit sektorunde yasanan bu gelismeler olmasi gerekenlerdir.

    ve fakat, turkiye'de akaryakit kacakciliginin en buyugunu yapan ve her gun reklamlarini izledigimiz buyuk dagitim sirketleri ile nasil basa cikacaklar, merak ediyorum.

    (bkz: akaryakit piyasasindaki kacakcilik yontemleri)
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap