427 entry daha
  • bu bir türkiye sorunsalı. şık şık mekanlarda minnoş gibi kızların önüne "takk" diye şişe konulup gidilen "tek" ülke türkiye'dir. dünya'nın neresine giderseniz gidin biranız bardağı ile beraber gelir. date'e çıkmış çiftler kamyon şoförü gibi kafaya şişe dikiyorlar, çok garip. gerçekten servis bilinci olan çok az mekan dışında masaya bira servis etmeyi bilen yok ülkede.

    bardakta içilmesinin sebebi birayı havalandırmak, aromaların ve dibe çökmüş mayaların karışmasını sağlamak, biranın gazlanmasını sağlamak ve görselliktir. ayrıca şişede bira içerken farkında olmadan vakumlayarak içersiniz, bu da fazla gaz çekmenizi sağlar ve midede şişkinlik yapar. ayrıca vakumlayarak içince bira ağzınızın içinde köpürmeye başlar.

    biranın şişede içilmek zorunda kalındığı ortamlar tercih değil pratik zorunluluktur ve istisnadır. mesela kalabalık bir parti olabilir, konser, festival alanı olabilir, maç veya plaj gibi lojistik sorunların olacağı ortamlar olabilir. ama asla akşam yemeğe çıkmış bir çiftin masası değildir.
881 entry daha
hesabın var mı? giriş yap