17 entry daha
  • 15

    ejderha yüceefendisi.

    matafleur'un çocukları.

    tüylerim diken diken başlayıp "çocuklarım..." ile gözü yaşlı bitirdiğim, nefes nefese okuduğum bir savaşın ismi yukarıdaki.

    elbette ki uyarlamalar kayıp verir, verdirtir; zorundadır. ama kitabın heyecanının zirvesi olması bir yana, tüm hikayenin zemininde yatan iç çekişmeler, ilişkiler ve bunlar gibi "insani" duygular olmadan ne yapabilirsiniz ki?

    yapacağınız, beni ve daha niceleri frp ile tanıştırıp 50'ye yakın kitap okumaya iten bu kitabı, yıllar önce hbb'de yayınlanan sarışın çocuğun ok attığı ve kukuletalı şapşalın büyücü olduğu çizgifilmin devam filmi gibi bir şey yaparsınız.

    kitabın ruhunu çıkarırsanız geriye çocuk hikayesi kalır.

    hakikaten de tam çocuklar için yapmış olursunuz. kitabın anası sikilir mesela. nehiryeli'nin boyu tanis’e yakın olur, caramon-sturm ondan aha uzun olur vs... bir de oldukça hızlı işleyen bir hikayeniz olur. aradan çıkartılan karakterler ve aşırı bozulan hikaye akışı yüzünden bir takım saçmalıklar oluşur. ama nolcak canım? götünüzden sahne uydurursunuz olur biter!

    doğrusu çizim konusunda "thundercats'in çizerleri emekli olup kuruyemişçi açmamışlar, bu boku çizmişler" gibi bir espri yapacaktım. ancak tas'ın boyunun bir karede tanis kadar, diğer karede flint kadar, sonunda ise ikisinden de kısa olduğunu ve nacizane tekboynuzun cüssesinin bir karede altınay'ın 3 katı olup diğer karede midilli kadar olduğunu hatırlaryıp sustum. durduk yere thundercats çizerlerine hakaret etmenin alemi yok!

    allah var (ben bu filmden sonra artık paladine'a inanmıyorum) seslendirme müthiş. ooo müthiş de kelime mi? süper süper!

    hani türk telekom reklamları için demişti adamın biri: "cem yılmaz'a o kadar para verdikten sonra telekomun prodüksüyona ayıracak parası kalmamış" diye. hatırlatmak istiyorum ama bunun para ile ilgisi de yok!

    şerefsizim dedem çok daha güzel öksüyor. bizim raist'in hayatının sonuymuş gibi öksürmesi gerekirken, sanki adamın ossuruğu ağzından çıkıyor! bu işte sizin yıldızlarınız.

    yıllar önce age of empires 2 çıktığında koşa koşa almıştık da bir gariplik vardı. görüntüler bir gidip bir geliyor, ünite grafikleri bir aoe 1 versiyonuna bir aoe 2 versiyonuna değişiyordu. çok kütüydü oyun tam bir hayal kırıklığı idi ama sonradan çıktı işin gerçeği ortaya. uyanık kopyacaılar oyunun betasını basıp dağıtmışlar; şerefsizler. sonradan yıllarca oynayıp turnuvalarını attık ama gerçeğinin. işte bu filmin de öyle olmasını umuyor ve izlediğim screener'ın bir "hata" olması için dua ediyorum.

    aşık olup da aldatıldım, ama bu kadar büyük bir hüsrana uğramadım.

    bu film, hayatımın hayal kırıklığı.

    /cry
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap