6 entry daha
  • isa doğduğu sırada, isa' nın doğduğu yer olan beytüllahim' in de içinde bulunduğu yahudiye eyaletinin valisidir. matta incili' nde masumların katili adlı bölümde hikayesi anlatılır.

    --- spoiler ---

    yeni ahit'e göre; isa'nın doğumundan kısa bir süre sonra, doğudan gelen müneccimler, hirodes'i "yahudilerin kralı olmak için doğmuş olanın" nerede olabileceğini sormak için ziyaret ettiler, çünkü onun yıldızını doğuda görmüşlerdi ve ona saygılarını sunmak istiyorlardı. kendisi yahudiye kralı olan hirodes, hemen kendi saltanatını tehdit eden bu bebeğe karşı teyakkuza geçti.

    toplanan rahipler ve yazıcılar, hirodes'e peygamberin sözünü ettiği "kutsal yağla meshedilmiş olan" mesih'in yahudiye'deki beytüllahim'de doğduğunu söylediler. bunun üzerine hirodes, çocuğu bulmasını sağlamaları için müneccimlere "gidin, ve çocuk hakkında iyi araştırın; onu bulduğunuz zaman bana haber verin ki, ben de gelip ona secde kılayım" diyerek beytüllahim'e gönderildi. müneccimler isa'yı buldular, ancak rüyalarında hirodes'e bilgi vermemeleri için uyarılınca onun yanına uğramadan memleketlerine döndüler. yusuf da rüyasında hirodes'in isa'yı öldürmek istediği hakkında uyarıldı, böylece yusuf ve ailesi mısır'a kaçabildi. hirodes, müneccimler tarafından aldatıldığını anladığında, beytüllahim çevresinde iki yaş ve altı tüm erkek çocukların öldürülmesini emretti. yusuf ve ailesi hirodes ölene kadar mısır'da kaldılar, sonra hirodes'in oğlu archelaus'un oğlundan kaçmak için el halil'deki nasıra'ya gittiler.

    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap