5 entry daha
  • karacahil kitlelerle ters düşmemek adına mı bilinmez, humeyni'nin yüzünün ayda görüldüğüne inandığını resmi yayın organıyla ifade edebilmiş sosyalist parti. olay şöyle gelişiyor; 78'in sonlarına doğru iran'da deli saçması bir söylenti çıktığında ve ardından milyonlarca kişi "imamın yüzünü ayda gördüm!" diye çılgınlar gibi bağırmaya başladığında, tudeh'in gazetesi navid'de ingilizce çevirisini aşağıdaki paragrafta görebileceğiniz bir yazı çıkıyor:

    "our toiling masses, fighting against world-devouring imperialism headed by the blood-sucking united states, have seen the face of their beloved imam and leader, khomeini the breaker of idols, in the moon. a few pipsqueaks cannot deny what a whole nation has seen with its own eyes."

    "kan emici abd'nin liderliğinde dünyayı sömüren* emperyalizmle savaşan emekçilerimiz*, sevgili imamları ve önderleri put kırıcı humeyni'nin yüzünü ayda gördüler. birkaç şaşkın*, bütün bir ulusun kendi gözleriyle gördüğünü inkar edemez."

    11. yüzyıl doğu romasından filan bahsetmiyoruz, dün kadar yakın bir geçmiş işte. insanoğlunun değişmez özelliklerinden biri kendini her koşul altında kandırmayı becerebilmesi.

    kaynak 1: http://en.wikipedia.org/…ruhollah_khomeini#mystique

    kaynak 2: hoveyda, fereydoun ; the shah and the ayatollah: iranian mythology and islamic revolution, 2003, publisher:praeger/greenwood, isbn 0275978583

    kaynak 3: http://books.google.com/…k_other_versions_r&cad=2_0
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap