1259 entry daha
  • bir gün içinde elli küsür sayfa entry girilmiş anket başlığı. başka bir deyişle, "kolay zamanlar insanları"nın burun kıvırdığı, güzel yapıldığında her biri birbirinden güzel olan tatlılar.

    kabak tatlısı, revani, kerebiç, un helvası, peynir helvası, kireçte kabak tatlısı, güllaç, ekmek kadayıfı, hatta basit halka tatlısı. her biri azıcık malzeme ile yapılmış ve asırlar boyunca insanları mutlu etmiş tatlılar. o küçük gördüğünüz halka tatlısı bile limon oranı doğru yakalandığında, hele ki bir de yeni yapılmışsa mükemmeldir.

    topluca burun kıvırdığınız şeker, çok uzak değil sadece 60-70 yıl öncesinin geçmişinde ulaşılması hiç de kolay olmayan, çoğunlukla sadece üst sınıfların ulaşabildiği çok değerli bir şeydi. yine beğenmediğiniz, yeterince protein yok diyerek küçük gördüğünüz un, sizin bir insan bireyi olarak şu anda varlığınıza sahip olmanızı sağlayan en temel şey. bunlar, insan türünün tarihinin temellerini oluşturuyorlar. günümüzden 10.000 yıl civarı öncesinde un üretmeye başlamasaydı eski insanlar, insan türü bugün ayakta kalabilir miydi bilinmez. ama şu anki nüfusuna asla ulaşamazdı. ve sizler de hiçbiriniz, hem de hiçbiriniz, var olmayacaktınız. küçük görmeden önce, bu her biri çok değerli insanlık miraslarını, takdir etmeyi becerebilseniz keşke.

    keşke adım bile bilinmeden leblebi ya da leblebi şekeri gibi çok basit ama birçok insana çok güzel mutlu anlar, anılar yaşatmış bir ürünü ilk kez yapıp insanlık tarihine bırakan bir insan olabilsem.

    neyse. sizden önce yaşamış insanların ürettiği her şeyi gömmeye, değer bilmemeye devam edin. siz ne üretiyorsanız?... bakalım nereye kadar sürecek bu şımarıklık?

    (bkz: winter is coming)

    (bkz: bekleyin ben de sizin gibi bekleyenlerdenim)

    eksilerinizi itina ile verdim.
2547 entry daha
hesabın var mı? giriş yap