2 entry daha
  • bir ekşi sözlük yazarı...

    aşağıdaki entrileri kullanarak bir yapay zeka geliştirip bunu bir robota taksak, adına gönül rahatlığıyla "türbanatör t2022" diyebiliriz:

    başlık: türbanlıların içinde erkek olan asansöre binmemesi
    entri: (bkz: #123547464)
    alıntı: " torbonloloron diye başlayan cümlelerinizi de alıp s.ktir olup gitseniz ya şu memleketten, yıldık artık ayrımcılık kokan ama'lı cümlelerinizden. "

    başlık: başörtülü kadınların oje sürmesi
    entri: (bkz: #133722758)
    alıntı:“gayet doğaldır, çıkarın artık şu at gözlüklerini.” şeklinde haykırma isteği uyandıran başlıktır.

    başlık: beşiktaş'ta tesettürlüleri almayan restoran
    entri: (bkz: #134519756)
    alıntı:"...topunuzu bi toplama kampına alıp zorla medeniyet öğretsinler, tek dileğim budur. kadın bedeniyle ilgili ağzınızı açtığınız anda da kürekle vursunlar."

    başlık: kendi düğününde başını açan türbanlı
    entri: (bkz: #135423927)
    alıntı: yine kadın bedeni üzerinden “aağbi ben bunnarı hiç annamıyorum yaaa” tribinde bir başlık

    başlık: başörtülü kadınların oje sürmesi
    entri: (bkz: #125728150)
    alıntı:"benim bedenim benim kararım. sürüyorum evet, sana ne kime ne. "

    başlık : istanbul barosu'nun başörtülüler giremez afişi
    entri: (bkz: #109364402)
    alıntı: "ben zannediyordum ki 21. yüzyıla herkes girdi, meğer o iş öyle değilmiş. "

    başlık: başörtüsü açılan futbolcuyu perdeleyen rakipleri
    entri: (bkz: #97018291)
    alıntı: "altına entry giren erkek yazarların ne kadar dayatmacı, zeka seviyelerinin ne kadar düşük ve ne kadar insan! olduklarını gün yüzüne çıkaran başlıktır."

    bonus round:

    başlık: sünni muhafazakar ailenin atatürkçü çocuğu
    entri: (bkz: #112361757)
    alıntı: bu kişi benim abim olur efenim kendisi ailemizin ay parçasıdır, aydınlığıyla hepimizi ışığa boğmaktadır. (edt: ironi)

    başlık: atatürk'ü sevmemek
    entri: (bkz: #107451225)
    alıntı: "mümkündür. sebebi de atatürkçülerdir. "

    ve ortaya karışık:

    fetö ile olan bir anını yaz : (bkz: #95317387)
    kapalı bir kadının başını açması : (bkz: #94876118)
    yılmaz özdil : (bkz: #78780155)

    yazdığı diğer entrilere bakarsanız türkiye ve dünya'da pek bir olay yaşanmadığını görürsünüz. türban ile ilgili olanlar dışında...
    dolayısıyla gündemi takip etmek için yazarımızın siyasi entrilerini takip ederseniz baya huzurlu bir insan olursunuz. huzur ro ko da!
    yani türban konusunda yaşadıkları kişisel olarak tabi ki üzücü. ama tüm dünyasını bunun üstünde dönüyormuş intibası oluşturmasaydı keşke entrileriyle...

    bu türban konusu bana amerika'da köleliğin kaldırılmasından sonra bazı kölelerin bizzat bu eski sistemi savunması durumunu hatırlatıyor.. evet hakkaten böyle şeyler yaşanmış. bildiğin protesto etmiş bazı köleler ve isteyerek köle olarak kalmış.

    biri köleliği diğeri ise özgürlüğü savunan iki tarafın birbirine duydukları kızgınlıkta ben bir eşitlik göremiyorum. birisi haklı olarak kızgın diğeri haksız... dolayısıyla ikisi de sözlük tanımı olarak "aynı şey" olsa da dayanakları bakımından değil.
    aynen istediği gibi giyinenlerle, istediği gibi giyindiğine inandırılanların arasında yaşanana benzer şekilde...
    mini etek giyene bakıp kızan kişinin kızgınlığı; ispatlayamayacağı, mitolojik bir inançtan doğarken, kapalı birine kızarak bakan birinin, hele ki bir kadının bu kızgınlığı; dünya'da kadınlar üstünde yaşanan gerçek baskıdan, özgürlük gaspından doğuyor. bunlar eşit falan değil.

    volkanik adada doğup büyüyen bir kız çocuğu düşünün... adadakiler volkana tapıyorlar doğal olarak. bir gün volkan faaliyete geçiyor. kabilenin büyücüsü
    volkanı sakinleştirmek amacıyla içine bakire bir genç kızı atmaları gerektiğini söylüyor inandıkları din gereği... ama o da ne! o sırada oradan geçmekte olan bir gemi adada yaşayanlar olduğunu görüp yardım etmek için yanaşıyor. şansa bakın ki gemi de bir de volkan bilimci var. bilim adamı volkana atılacak zavallı kızı kurtarmak için volkan dinine tapanlara durumu açıklamaya çalışıyor ama tahmin edersiniz ki bu nafile... en sonunda kurban edilecek kızı kurtarmayı planlıyor ama o da ne! kız da atlamak istiyor! çünkü küçük yaşından itibaren beyni bu din ile yıka... pardon! buna samimi(!) olarak inanmış. hikayeyi burada kesiyorum. zira heyecanlı yerinde keselim ki bir sonraki bölümü de izleyin değil mi?

    kendisi eleştiri başlığına şunu yazmış: "hiçkimsenin doğru şekilde yapmayı başaramadığı şeydir. "

    umarım doğru yapabilmişimdir.

    -bilge "the ikna odası" dodo-
hesabın var mı? giriş yap